ΚΟΣΜΟΣ. Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κέλβιν Κίπτουμ. Ο 24χρονος Κενυάτης δρομέας, που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (2:00:35) στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023, σκοτώθηκε με τον προπονητή του Ζερβέ Χακιζιμάνα σε τροχαίο δυστύχημα.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (11/2) στον δρόμο Eldoret-Kaptagat στην Κένυα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της κομητείας Elgeyo Marakwet Peter Mulinge.

Ο Κενυάτης κατέρριψε το ρεκόρ του μαραθωνίου ανδρών στο Σικάγο στις 8 Οκτωβρίου 2023, με χρόνο δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα.

«Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter: «Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας του στίβου

«Η World Athletics με βαθιά θλίψη ακούει ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών.

Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις