ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια γεμάτη από αθλητικά νιάτα και ζωή, αίθουσα ομιλιών του ξεχωριστού ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort & Spa, κάτω από τους πρόποδες του Βυζαντινού Μυστρά, πραγματοποιήθηκε το «Beyond Football Conference 2024». Πρόκειται για μια ξεχωριστή διημερίδα η οποία διοργανώθηκε απο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το αρμόδιο σπουδαστικό τμήμα, της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητικών πόρων Σπάρτης.

Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων και ομιλητών με άμεση εμπλοκή και κομβικό ρόλο στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση μίλησε αποκλειστικά στο Notospress, για τις βλέψεις και τις δυνατότητες τόσο του αγωνιστικού ποδοσφαίρου στην Πελοπόννησο, όσο και για την επιστημονική σπουδή γύρω από αυτό όπως εντοπίζεται κυρίως στο αρμόδιο πανεπιστημιακό τμήμα της Σπάρτης, δηλώνοντας τα εξής:

«Nα μεταλαμπαδεύσουμε και έξω από κλειστές αίθουσες, το μήνυμα της διημερίδας»

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην Σπάρτη και στην Λακωνία ευρύτερα, καθώς όπως μαρτυρά και το επίθετο μου η απώτερη καταγωγή μου είναι από εδώ, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα. Νομίζω ότι η αποψινή διημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα αποδώσει κυρίως αν μπορέσουμε να την μεταλαμπαδεύσουμε και έξω απο κλειστές αίθουσες, ώστε να γίνει κτήμα της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας».

Επίσης ο κ. Μπαλτάκος δεν δίστασε να σχολιάσει και το κατα πόσο ήταν αποτελεσματικό, το μέτρο κλεισίματος των γηπέδων από την κυβέρνηση για δύο μήνες, μετά τα βίαια έκτροπα της περσινής χρονιάς, που στοίχισαν δυστυχώς μια ακόμα ανθρώπινη ζωή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αναγκαία αλλά μη ικανή συνθήκη το κλείσιμο των γηπέδων»

«To κλείσιμο των γηπέδων ούτε θα βοηθήσει, ούτε θα επιλύσει κάτι. Είναι κάτι το οποίο θα περάσει και θα φύγει σαν να μην έγινε. Δεν είναι δυνατόν σαν μέτρο να επιφέρει τα αποτελέσματα τα οποία θα προσδοκούσε η κυβέρνηση, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να κλείσουμε τα σχολεία γιατί υπάρχει ενδοσχολική βία, όπως να κλείσουμε και τα Πανεπιστήμια γιατί υπάρχει βία και σε αυτά. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να λύσουμε τα προβλήματα. Είναι αυτό το οποίο λένε οι Μαθηματικοί ως ''αναγκαία αλλά μη ικανή συνθήκη''.».

Δείτε φωτογραφίες από την διημερίδα και τα πρόσωπα που την τίμησαν με την παρουσία και τις ομιλίες τους:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις