ΣΠΑΡΤΗ. Μετά την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής για την συμπερίληψη της Σπάρτης στις πόλεις - σταθμούς, από τις οποίες θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Δήμος Σπάρτης κλήθηκε να ορίσει δύο αθλήτριες /αθλητές για την συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία.

Η αρχική σκέψη για συμμετοχή μαθητών δεν υιοθετήθηκε γιατί μετΆ απο πληροφόρηση από την Ολυμπιακή Επιτροπή, προαπαιτούμενο υπήρξε η ενηλικότητα των δρομέων. Φυσικό επόμενο για τον δήμο να αναζητήσει δρομείς στα πρόσωπα των Σπαρταθλητών της πόλης, δηλαδή των συμπολιτών - γυναικών και ανδρών -, που έχουν τερματίσει σε έναν αγώνα ορόσημο για την Ιστορία, ο οποίος ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες υπεραποστάσεων του πλανήτη.

Έτσι, την 01η-04-2024, στις 16.00, στο γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των ονομάτων όλων των Σπαρταθλητών, από την οποία προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Πρώτος δρομέας: ο Γεώργιος Κουλόγιαννης, με 1ο αναπληρωτή τον Σταύρο Σταυρόπουλο, και 2η αναπληρώτρια την Ειρήνη Γιάννε.
  • Δεύτερος δρομέας: ο Αναστάσιος (Τάσος) Τσουλόγιαννης, με 1η αναπληρώτρια την Μαρία -Στέλλα Ξενάκη και 2ο αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσάκωνα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στη Σπάρτη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024. Θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια παραδοσιακή τελετή και φθάνοντας στη Σπάρτη θα ανάψει βωμό στο άγαλμα του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις