ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Ολοκληρώθηκε το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου 2026 η 19η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Άργους – Τρίπολης, με τη συμμετοχή οδηγών που αγωνίστηκαν στη διαδρομή των 6,4 χιλιομέτρων και την παρουσία χιλιάδων θεατών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των διοργανωτών, ο αγώνας διεξήχθη με καλές καιρικές συνθήκες και έντονο ανταγωνισμό, ενώ η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Νικόλα Περατινού, τον οποίο τίμησαν οι οδηγοί κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή τους.

Οι νικητές της 19ης Ανάβασης Αχλαδόκαμπου

Στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα, οι τρεις πρώτες θέσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κατηγορία Α

  • 1η θέση: Β. Μπάτζανος – Citroën Saxo
  • 2η θέση: Π. Ρέκκας – Honda Civic
  • 3η θέση: Δ. Μουργελάς – Mitsubishi EVO 8

Κατηγορία Ν

  • 1η θέση: Μ. Μπενής – Mitsubishi Evo 9
  • 2η θέση: Ι. Χαραλαμπόπουλος – Honda Civic
  • 3η θέση: Σ. Γιαννάκης – Honda Civic

Κατηγορία Ε

  • 1η θέση: Ε. Τσιούρης – Renault Clio
  • 2η θέση: Η. Ασημακόπουλος – Ford Sierra RS Cosworth
  • 3η θέση: Ι. Δρακόπουλος – Peugeot 106

Formula Saloon

  • 1η θέση: Μ. Ηλιόπουλος – Ford Fiesta
  • 2η θέση: Π. Παρθένης – Mitsubishi Evo 9
  • 3η θέση: Ε. Χαντζής – Alfa Romeo 75 Turbo

Ο Μ. Ηλιόπουλος, με Ford Fiesta, σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των ομάδων και κλάσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα infomega.gr.

Καθυστερήσεις στο πρώτο σκέλος του αγώνα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους σημειώθηκαν καθυστερήσεις εξαιτίας μηχανικών βλαβών και εξόδων οχημάτων από τον δρόμο.

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, η αποκατάσταση της αγωνιστικής διαδρομής μετά από τέτοια περιστατικά απαιτεί χρόνο, ώστε να επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.

Στο δεύτερο σκέλος οι καθυστερήσεις ήταν ελάχιστες και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο προβλεπόμενο ωράριο.

Δοκιμάστηκαν νέα συστήματα ασφάλειας και διαχείρισης

Στη φετινή Ανάβαση Αχλαδόκαμπου δοκιμάστηκαν δύο νέα συστήματα, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Το πρώτο αφορούσε κάμερες τοποθετημένες σε διάφορες στροφές, οι οποίες μετέφεραν εικόνα στον αλυτάρχη, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση ζητημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το δεύτερο ήταν ηλεκτρονικό φανάρι εκκίνησης, με στόχο την οπτική αποτύπωση του κανονισμού και την υποστήριξη των οδηγών κατά τη διαδικασία της εκκίνησης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, και τα δύο συστήματα λειτούργησαν με επιτυχία, αποσπώντας θετικά σχόλια από οδηγούς και οργανωτές.

Παράλληλα, στα δύσκολα σημεία της διαδρομής χρησιμοποιήθηκαν στοίβες ελαστικών δεμένες μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της FIA και της ΟΜΑΕ.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε αγώνα ανάβασης απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου κατά τον οποίο είναι διαθέσιμος ο δρόμος.

Ευχαριστίες και αναφορά στην 20ή διοργάνωση

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και την Τροχαία Άργους για τη βοήθειά τους, καθώς και τους οδηγούς, τους θεατές, την ομάδα του ΑΣΣΟΑΑ και τα στελέχη της ΟΜΑΕ για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Στο δελτίο Τύπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία χιλιάδων θεατών και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με αναφορά στην επόμενη, 20ή Ανάβαση Αχλαδόκαμπου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις