ΣΠΑΡΤΗ. Πολλές και σημαντικές ήταν οι διακρίσεις για την ποδηλατική ομάδα του Σπαρτιατικού, η οποία συμμετείχε στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Μέγας Αλέξανδρος που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα από 21/3 έως 25/3.

Η ποδηλατική ομάδα, αποτελούμενη από άνδρες και εφήβους, πήρε μέρος την Παρασκευή 21/3 στην ατομική χρονομέτρηση στην παραλία της Θες/νίκης συνολικής απόστασης 5.150 μέτρων, το Σάββατο 22/3 σε αγώνα αντοχής από Αμπελόκηπους Θεσ/νίκης με προορισμό τον Αρχάγγελο Αλμωπίας συνολικής απόστασης 120 χιλ., ενώ την τελευταία ημέρα Κυριακή 23/3 με εκκίνηση και τερματισμό το Κιλκίς οι ποδηλάτες διένυσαν απόσταση 110 χιλ. Η ομάδα του Σπαρτιατικού αποτελούμενη από τους Αντωνόπουλο Τάσο, Ζέγκλη Νίκο, Παπαστάθη Κώστα και Παπουτσά Κώστα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με τον Ζέγκλη Νίκο να κατακτά την 3η θέση της γενικής κατάταξης στους εφήβους και την 8η ο Παπαστάθης Κων/νος.

Εξάλλου, την Κυριακή 23/3 πραγματοποιήθηκε στο Σαϊνοπούλειο άλσος διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων, κορασίδων και μίνι. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους ποδηλάτες του Σπαρτιατικού να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να τεστάρουν τις επιδόσεις τους ενόψει κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Σε όλες τις κατηγορίες οι αθλητές του Σπαρτιατικού απέσπασαν το χρυσό μετάλιο και συγκεκριμένα στους Παίδες με το Χριστάκο Δημήτρη στους Παμπαίδες με τον Αναστασόπουλο Κώστα στα μίνι μεγάλα με τον Κωνσταντάκο Βασίλη και στα μίνι μικρά με τον Γρηγόρη Ηλία.

Τέλος ,το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου διεξήχθη ο σημαντικός και ποδηλατικά καθιερωμένος 37ος Γύρος Θησίας στην Πάτρα. Είναι ο πρώτος πολύ σημαντικός αγώνας της χρονιάς στον οποίο πήραν μέρος 350 αθλητές από όλη την Ελλάδα, με τον έφηβο Νίκο Ζέγκλη του Σπαρτιατικού να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Το Σάββατο στην ατομική χρονομέτρηση ήταν δεύτερος ενώ την Κυριακή στον αγώνα αντοχής από την Πάτρα στην Ι. Μ. Αγ. Λαύρας στα Καλάβρυτα απόστασης 100 χιλ., τερμάτισε 1ος και κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο.

«Ήταν πολύ σημαντική η επιτυχία αυτή αν αναλογιστούμε ότι ο αθλητής του Σπαρτιατικού προερχόταν από τον τριήμερο αγώνα της Μακεδονίας στον οποίο και διακρίθηκε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σπαρτιατικός ΓΣ.

Δίπλα στις αποστολές του Σπαρτιατικού βρέθηκαν οι προπονητές Γιαννιώσης Βασίλης, Καρούνος Παναγιώτης και Βορβής Χρήστος.