ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη την Τρίτη 22/4, το απόγευμα, η παρουσίαση της ποδηλατικής ομάδας του Σπαρτιατικού Γ.Σ. για το 2014. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη, από φίλους του συλλόγου, αίθουσα του ξενοδοχείου «Μανιάτης».

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο έφορος του τμήματος ποδηλασίας, Παναγιώτης Πριστούρης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα του τμήματος.

Το 2013 ο σύλλογος κατέκτησε την 11η θέση στη πανελλήνια κατάταξη, ενώ για το 2014 στόχος είναι ο τερματισμός στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Επίσης αναφέρθηκε και έδωσε μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες του συλλόγου, αφού αυτή είναι η πηγή δημιουργίας των αυριανών πρωταθλητών. Τρανό παράδειγμα όλων οι 5 πρωταθλητές Ελλάδος, που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση φορώντας την νέα φανέλα, προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Σπαρτιατικού:

• Αντωνόπουλος Τάσος, πρωταθλητής πίστας και μέλος Εθνικής Ομάδας

• Παπαδόγιαννης Σπύρος, πρωταθλητής πίστας και μέλος Εθνικής Ομάδας

• Παπαστάθης Κώστας, πρωταθλητής δρόμου και μέλος Εθνικής Ομάδας,

• και τους μικρότερους ηλικιακά πρωταθλητές ,Δημητρόπουλο Βασίλη και Χριστάκο Δημήτρη.

Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η φανέλα του 2014.

Μέγας χορηγός και κύριος υποστηρικτής το «MANIATIS HOTEL», που για 4η χρονιά βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και με την παρουσία του δηλώνει πως είναι σημαντικό να στηρίζεται κάθε υγιής προσπάθεια.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι προπονητές του συλλόγου Παναγιώτης Καρούνος και Χρήστος Βορβής, θεμελιωτές των επιτυχιών, που με την σημαντική και μεθοδική δουλειά, αποτελούν σταθερή αξία για το μέλλον. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο τρίτος προπονητής, Βασίλης Γιαννιώσης, ο όποιος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Ο κ. Πριστούρης αναφέρθηκε, επίσης, στην πολύτιμη οικονομική βοήθεια του Δήμου Σπάρτης και του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου προς τον Σπαρτιατικό, για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, καθώς και την συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Οργανισμό Πανελλήνιων αγώνων ποδηλασίας, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην περιοχή, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Εξάλλου, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το ποδηλατικό τμήμα του Σπαρτιατικού διοργάνωσε κατά το παρελθόν, τον Ποδηλατικό Γύρο Λακωνίας και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2012. Πεποίθηση του ποδηλατικού κόσμου είναι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον και ο 1ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Πελοποννήσου.

Αναντίρρητη παραδοχή ότι η ποδηλασία είναι από τα αθλήματα που συμβάλλουν στην πολιτισμική και τουριστική ανάδειξη περιοχών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, η αντιπεριφερειαρχής Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Λεωνίδας Καράτζαλης, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ορφανός, ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού κ. Σπύρος Παυλάκος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ως είθισται, δόθηκε η φανέλα ως ανάμνηση στους κκ Αργειτάκο, Τζανετέα και Καράτζαλη και στο μεγάλο χορηγό Γιώργο Δημητρόπουλο.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Πριστούρης ευχαρίστησε θερμά τα Μέσα Επικοινωνίας της Λακωνίας, που προβάλουν το έργο και τις εκδηλώσεις του συλλόγου, καθώς και τους εθελοντές, τους γονείς και όλους τους φίλους της ποδηλασίας και του Σπαρτιατικού.