ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες και όλα είναι έτοιμα για να δοθεί η εκκίνηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου εφήβων-παίδων-νεανίδων-κορασίδων.

Η αφρόκρεμα των ελληνικών πεντάλ θα αναμετρηθούν σε ένα καυτό τριήμερο για να αναδειχτούν τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδας. 45 σύλλογοι, 139 ποδηλάτες, 52 συνοδοί θα δώσουν το παρόν στο εναρκτήριο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης την Παρασκευή, 4/7, στις 4μμ στο δρόμο Σπάρτης - Γερακίου από το χωριό Αφισσού έως την Πλατάνα.

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μετρά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, και το κομμάτι της διαδρομής στην επ. οδό Σπάρτης-Γερακίου θα παραμείνει κλειστό από 4 μμ έως περίπου στις 7μμ της Παρασκευής 4/7, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Εξάλλου, κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής, θα βρίσκονται άνδρες της τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Σπάρτης - Γερακίου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, από την 4,000 χ/θ έως την 11,000 χ/θ. από ώρα 15.30 έως ώρα 20.00 την Παρασκευή 4 Ιουλίου, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ., Π.Υ.. ΕΚΑΒ). Η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων από και προς Γεράκι, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα πραγματοποιείται μέσω της επαρχιακής οδού Τραπεζοντής -Σκούρας. Όπως τονίζεται, οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το Σάββατο 5/7 στις 5 μμ θα ακολουθήσει ο αγώνας αντοχής παίδων-νεανίδων-κορασίδων με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Γκοριτσά, με τους πρώτους αθλητές να αναμένεται στον τερματισμού περίπου στις 7 μμ.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 6/7, με ώρα έναρξης 9πμ με εκκίνηση και τερματισμό και πάλι την πλατεία της Γκοριτσάς. Η αγωνιστική διαδρομή 43χιλ. θα έχει πορεία προς τα χωριά Γκοριτσά-Κεφαλά-Σκούρα-Πλατάνα-Αφισσού-Χρύσαφα-Καλλονή.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και τη στήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης.