ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Εφήβων - Παίδων –Νεανίδων- Κορασίδων με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. 45 σωματεία 139 αθλητές και 40 συνοδοί από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν το τριήμερο αυτό στη Σπάρτη.

Αγωνιστικά ο Σπαρτιατικός ήταν από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος κερδίζοντας 6 μετάλλια όχι όμως την φανέλα του πρωταθλητή, κάτι που άφησε μια γλυκιά πίκρα στα χείλη των αθλητών, των παραγόντων και των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες. Βέβαια η συλλογή των έξι μεταλλίων αποδεικνύει ότι ο Σπαρτιατικός είναι από τις ισχυρές ομάδες της ποδηλασίας και ο μοναδικός σύλλογος στη Λακωνία με τόσες σημαντικές και μεγάλες επιτυχίες πανελλαδικά.

Την Παρασκευή στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στους έφηβους ο Νίκος Ζέγκλης ήρθε 2ος και στους παίδες στο βάθρο ανέβηκαν 2 αθλητές του Σπαρτιατικού οι Δημήτρης Χριστάκος 2ος και Βασίλης Δημητρόπουλος 3ος

Το Σάββατο η ποδηλατική δράση μεταφέρθηκε στα χωριά του Πάρνωνα με εκκίνηση και τερματισμό την Γκοριτσά. Στους παίδες μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα και με πολλές ατυχίες για τον Δημήτρη Χριστάκο, αφού αντιμετώπισε πολλά μηχανικά προβλήματα στις ταχύτητες, τελικά έχασε στα τελευταία μέτρα το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας την 2η θέση.

Το ίδιο σκηνικό για την ομάδα του Σπαρτιατικού συνεχίστηκε και την τελευταία ημέρα των αγώνων στην αντοχή των εφήβων απόστασης 129 χιλ. με τον Νίκο Ζέγκλη να καταλαμβάνει την 2η θέση και τον Κώστα Παπαστάθη την 3η καλύπτοντας την απόσταση σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες.

Κοντά στους αθλητές του Σπαρτιατικού, από τους πρωτεργάτες των επιτυχιών, ήταν οι προπονητές του συλλόγου Βασίλης Γιαννιώσης και Χρήστος Βορβής.

Τις αθλητικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και επέδωσαν τα μετάλλια στους αθλητές: ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Σπάρτης κ. Λεωνίδας Καράντζαλης, ο δημοτικός σύμβουλος και νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, η δημοτική σύμβουλος κ. Παπαστάθη Τζένη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Φλώρος, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Γκοριτσάς κ. Βλάχος Γιάννης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γκοριτσάς κ. Μαρία Κωστιάνη. Επίσης, από πλευράς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, παρέστησαν το τριήμερο αυτό ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Τερζής, ο ταμίας κ. Παναγιώτης Πριστούρης και αρκετοί σύμβουλοι.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την στήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Σπαρτιατικού Γ. Σ.

Επίσης σημαντική ήταν η συμμετοχή στη διοργάνωση, της Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, του Νοσοκομείου Σπάρτης, της Τοπικής Κοινότητας Γκοριτσάς, της Τοπικής Κοινότητας Χρυσάφων και της εταιρίας Κυριάκος Κακούρος ΑΕ που παραχώρησε τρία αυτοκίνητα για τις ανάγκες των αγώνων.

Ακόμη πολύτιμη η συνεισφορά στην διοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Γκοριτσάς με τις γυναίκες του συλλόγου να ετοιμάζουν και να παραθέτουν το γεύμα στους αθλητές και τους συνόδους την Κυριακή το μεσημέρι στη πλατεία του χωριού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ευχαρίστησε δια του προέδρου της Θανάση Τερζή τον Αθλητικό Οργανισμό Σπάρτης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διοργάνωση του πρωταθλήματος και ευχήθηκε και στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις σε ένα τόπο που η ποδηλασία αναπτύσσεται ραγδαία.