Σημαντική βράβευση του προγράμματος ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Πελοπόννησο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κατηγορία Νέοι Ορίζοντες (ΝEW HORIZONS) στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας αλλά και των τριών μελών του Δικτύου Enterprise Europe Network: του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Γερμανικού Φορέα ΖΕΝΙΤ και του Δικτύου Πράξη-Help forward-Hellas.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου (biking-hiking) έχει ξεκινήσει εδώ και 2 έτη και περιλαμβάνει την καταγραφή του τουριστικού κεφαλαίου-ποδηλατικών διαδρομών στην Πελοπόννησο, χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού, δημιουργία εμπειρικών προϊόντων, αλλά και κοινές παρουσιάσεις όπως στη διεθνή έκθεση ITB Berlin 2012-2013, ειδική εκδήλωση παρουσίασης του project στην έδρα της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή με την επίσκεψη γερμανών επισκεπτών για biking-hiking στην Πελοπόννησο καθώς και την ένταξη του προγράμματος σε μεγάλους tour operator εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη, όπως ο VELOCIPED.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ότι ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, τομέα όπου η Πελοπόννησος διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Επόμενους στόχους αποτελούν η συμβουλευτική υποστήριξη για τη χάραξη και τη σήμανση διαδρομών, και η επίσκεψη εξειδικευμένων δημοσιογράφων υπαίθριου τουρισμού από χώρες του εξωτερικού.