ΣΠΑΡΤΗ. Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης (Γραφείο Νεότητος), ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνουν τον 1ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου στη Μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε».

Ο αγώνας που έχει σύνθημα «Τιμούμε τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα. Βοηθάμε το συνάνθρωπό μας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στη Σπάρτη, στις 11.00.

Η εκκίνηση θα δοθεί από τη φερόμενη Βασιλική του Αγίου Νίκωνος στην Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης. H διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι : Αρχαία Ακρόπολη – Τριακοσίων –Λυσάνδρου –Άγιδος - Όθωνος Αμαλίας – Αγίου Νίκωνος - Τερματισμός στην εκκλησία του Αγίου Νίκωνα . Απόσταση διαδρομής 2.600 μέτρα.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Σημειώνεται πάντως ότι για κάθε αθλητή ή αθλήτρια κάτω των 18 ετών υπεύθυνος για άδεια συμμετοχής στον αγώνα είναι ο γονέας του.

Κατηγορίες

Αγοριών-Κοριτσιών:
-Γεννημένοι από το 2004 και μετά (Μαθητές Δημοτικού)
-Γεννημένοι από το 2001 έως και το 2003 (Μαθητές Γυμνασίου)
-Γεννημένοι από το 1998 έως και το 2000 (Μαθητές Λυκείου)
-Γεννημένοι από το 1999 και πριν (άνω των 18 ετών)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό δίπλωμα. Μετάλλια πάντως θα δοθούν στους 4 πρώτους άνδρες και στις 4 πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Καρτελάκια θα δίνονται από τη Δευτέρα 9/11/2015 στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης (ώρες 9:00-15:00), στον Ιερό Ναό του Αγίου Νίκωνος (ώρες 8:00-12:00 και 17:00-18:00) και στο χώρο της εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (ώρα 10:00) .

Φιλανθρωπική Προσφορά
Από τους διοργανωτές παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους όπως προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (π.χ. κουτί γάλα, ζάχαρη, συσκευασμένα τρόφιμα).

Απονομές
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής 22-11-2015 εντός του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος κατά τη διάρκεια του εσπερινού της ενθρονίσεως της εικόνας του Οσίου Νίκωνος παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.