ΣΚΑΛΑ. «Εμείς ως Δήμος Ευρώτα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους κορυφαίους ποδηλάτες της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι θα διοργανώσουμε ένα από τα καλύτερα Πανελλήνια πρωταθλήματα Δρόμου. Άλλωστε οι επιλεγμένες διαδρομές είναι πραγματικά μοναδικές».

Λόγια το Δημάρχου του Δήμου Ευρώτα, ιατρού αναισθησιολόγου Ιωάννη Γ. Γρυπιώτη, μιλώντας για το Πανελλήνιο ποδηλασίας δρόμου που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο από Παρασκευή έως την Κυριακή (24-26.06) και ο οποίος συμπλήρωσε:

«Η ποδηλασία είναι από τα πιο ωραία και συναρπαστικά αθλήματα. Ένα άθλημα που γυμνάζει πραγματικά και έχει πολλούς – πολλούς φίλους και πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όσους ασχολούνται μ’ αυτό. Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε ένα ξεχωριστό Πρωτάθλημα».

Διοργανώτρια του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με την συνεργασία του Δήμου Ευρώτα, του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και του Σπαρτιατικού ΓΣ.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 135 άνδρες ποδηλάτες και 28 γυναίκες, από 42 σωματεία.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών και Γυναικών 2016 θα διεξαχθεί από την Παρασκευή έως και την Κυριακή και το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Την Παρασκευή (24.06) θα διεξαχθεί το Τεχνικό Συνέδριο (13:00) και οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης γυναικών - 24,4 χλμ. (16:00) και ατομικής χρονομέτρησης ανδρών – 44,8 χλμ. (16:30)
• Το Σάββατο (25.06) θα γίνει ο αγώνας αντοχής γυναικών – 98,4 χλμ. (17:00) στην Σκάλα Λακωνίας και
• Την Κυριακή (26.06) θα διεξαχθεί ο αγώνας αντοχής ανδρών – 171 χλμ. (09:00), επίσης στην Σκάλα της Λακωνίας.