Το Spartan Race έρχεται…
«Υπέρ» της διοργάνωσης του τελικού του Spartan Race τάχθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με την διαβεβαίωση του Δημάρχου πως ο αγώνας δεν θα «κοστίσει» στη Σπάρτη και τις επιφυλάξεις Δημοτικών Συμβούλων για το εάν η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 αθλητές.
ΣΠΑΡΤΗ. Στην τελευταία συνεδρίασή του (9/11) το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης συζήτησε και την δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού αγώνα του διάσημου Spartan Race στην πόλη της Σπάρτης. Η διοργανώτρια εταιρεία επανήλθε με σχετικό αίτημα φέτος μετά την περσινή αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με παραλλαγμένους όρους για την πόλη της Σπάρτης που φαίνεται πως ικανοποίησαν το Σώμα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν αμφιβολίες για το εάν η Σπάρτη μπορεί να ανταποκριθεί στο στοίχημα της φιλοξενίας των 4.000 συμμετεχόντων στον αγώνα αλλά και να στηρίξει πρακτικά τη διοργάνωση. Ωστόσο, με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Σπάρτης ότι η πόλη δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση και με την πίστη ότι μια διοργάνωση τέτοιων διαστάσεων όπως το Spartan Race μπορεί να αποδώσει κέρδη στο Δήμο και την πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της φιλοξενίας του αγώνα. Σημαντικό επιχείρημα στο οποίο στηρίχθηκε η πλειοψηφία ήταν και η ευρεία συμμετοχή των δημοτών στη διαβούλευση που προηγήθηκε για το θέμα.
Τόπος διεξαγωγής φαίνεται να είναι η περιοχή μεταξύ του γηπέδου 5Χ5 που βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο έως το μνημείο Μενελάια, ίσως και μέχρι τη Γέφυρα του Ευρώτα, κατά μήκος του ποταμού.