ΣΠΑΡΤΗ. Η εταιρία οργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητικών event Webuild (www.webuild.gr), σε συνεργασία με το Ηospitality and Entertainment group byPeterandPauls (www.bypeterandpauls.com), την υποστήριξη και πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Τμήματος Διαχείρισης και Οργάνωσης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει την 1η και 2 Ιουλίου 2017 με έδρα την Σπάρτη Λακωνίας τους Αγώνες Sparti MTB Races XCO - Category C2 & C3 UCI.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), διοργανώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες Elite Men, Elite Women, Junior Men, Junior Women. Θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Επίσης, οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν κριτήριο επιλογής Ελλήνων αθλητών για τις Εθνικές ομάδες Ορεινής Ποδηλασίας.

Οι Αγώνες Sparti MTB Races XCO, θα διεξαχθούν στην περιοχή Ποταμιά Λακωνίας (23χλμ από τη Σπάρτη) στους πρόποδες του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία στην οποία θα δημιουργηθεί από το hospitality and entertainment group byPeterandPauls, το πρώτο στην Ελλάδα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με προσανατολισμό το ευ ζην και την ευεξία μέσα από την φυσική δραστηριότητα.

Παράλληλα με τους 2 Διεθνείς Αγώνες, θα πραγματοποιηθεί Διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας από τον τοπικό ποδηλατικό Σύλλογο Σπαρτιατικό, ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στην περιοχή αναμένονται το διήμερο πάνω από 200 αθλητές με τους συνοδούς τους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.spartimtbrace.gr καθώς και την σελίδα του αγώνα στο facebook www.facebook.com/SpartiMtbRace/.