ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου οι διήμεροι Διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ποταμιά Λακωνίας στον χώρο που θα δημιουργηθεί από την εταιρεία του επιχειρηματία Πέτρου Ηλιόπουλου, byPeterandPauls, το πρώτο στην Ελλάδα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με προσανατολισμό το ευ ζην και την ευεξία μέσα από την φυσική δραστηριότητα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή το διήμερο, αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αψήφησαν την ζέστη και επέδειξαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και άριστη φυσική κατάσταση, τερματίζοντας στους Αγώνες κατηγορίας C2 και C3 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, προσφέροντας δράση και θέαμα.

Τα αποτελέσματα των Αγώνων του διημέρου:

Αγώνας C3 – Elite Men
1) Αντωνιάδης Δημήτρης
2) Μιλτιάδης Ανδρέας
3) Μολλά Χαρούν

Αγώνας C3 – Elite Women
1) Φασόη Βαρβάρα
2) Στρουμπούλη Δανάη
3) Στρατηγοπούλου Αλεξάνδρα

Αγώνας C3 – Junior Men
1) Brun Nils
2) Προκοπίδης Πέτρος
3) Ματσάνγκος Αλέξανδρος

Αγώνας C3 – Junior Women
1) Αδάμ Αλεξάνδρα
2) Ζώη Αθηνά

Αγώνας C2 – Elite Men
1) Μιλτιάδης Ανδρέας
2) Αντωνιάδης Δημήτρης
3) Μολλά Χαρούν

Αγώνας C2 – Elite Women
1) Φασόη Βαρβάρα
2) Στρουμπούλη Δανάη
3) Στρατηγοπούλου Αλεξάνδρα

Αγώνας C2 – Junior Men
1) Brun Nils
2) Ματσάνγκος Αλέξανδρος
3) Ζιάκας Βασίλης

Πριν τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής προηγήθηκε Διασυλλογικός Αγώνας από τον Σπαρτιατικό με πολλούς μικρούς αθλητές και αθλήτριες από πολλά αθλητικά σωματεία να γεμίζουν τον χώρο εκκίνησης. Ακολούθησε δωρεάν ποδηλατική βόλτα στον όμορφο δασικό όγκο του Βασιλακίου στον οποίο οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής και τις υπέροχες ποδηλατικές διαδρομές μέσα σε αυτό.

Σημαντικότατοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, το κέντρο Υγείας Γυθείου, οι διασωστικές ομάδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και Μεσσηνίας καθώς και οι χαμογελαστοί εθελοντές/φοιτητές από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την καθηγήτρια και Ουρανία Βρόντου να συντονίζει όλες τις ενέργειές τους.

Ο κος Ηλιόπουλος, μέγας χορηγός της εκδήλωσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος από τις προσπάθειες και την ενέργεια των αθλητών.

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων με σχετική ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του Αγώνα, χορηγούς, φορείς υποστήριξης, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το Δήμο Σπάρτης, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τους χορηγούς επικοινωνίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με το τεχνικό προσωπικό της, τους διεθνείς κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Συγχαίρουν επίσης όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την καταπληκτική τους προσπάθεια και τις επιδόσεις.