Συνεργάζονται Λεωνίδας Σπάρτης, Σπαρτιατικός Γ.Σ., Ομάδα 3 Π

ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη». Καταληκτική εκδήλωση είναι μια μεγάλη Ποδηλατοπορεία που ξεκινά από τη Σπάρτη και καταλήγει στις Αμύκλες.

Τίτλος της εκδήλωσης «Η ζωή μου ποδήλατο» που θέλει να καταδείξει την αναγκαιότητα να καθιερωθεί το ποδήλατο ως μέσο τόσο άθλησης όσο και μετακίνησης των Σπαρτιατών.

Παράλληλα θα γίνει απονομή διακρίσεων στη Διοίκηση και σε Αθλητές του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου για την προσφορά τους στον Ποδηλατικό Αθλητισμό. Συγκεκριμένα θα λάβουν τιμητική διάκριση ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού Σπύρος Παυλάκος, ο υπεύθυνος Τομέα Ποδηλασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης, ο βετεράνος ποδηλάτης Παναγιώτης Καρούνος και οι πρωταθλητές και 6οι στην Παγκόσμια Κατα΄ταξη Πίστας Εφήβων 2017 Bασίλης Δημητρόπουλος και Δημήτρης Χριστάκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στον κήπο του Νερόμυλου, στις Αμύκλες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες θα συμμετέχουν σε κλήρωση για ένα ποδήλατο και άλλα δώρα αφού προηγουμένως έχουν λάβει μέρος σε δρώμενο για την ανακύκλωση.
Κάθε ποδηλάτης εισφέρει μια διπλόχουφτα πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα ενός ποδήλατου… της ανακύκλωσης. Εφόσον δημιουργηθεί το ποδήλατο της ανακύκλωσης από τα αναγκαία καπάκια τότε θα γίνει η κλήρωση των δώρων. Πρόκειται για ένα Ποδήλατο αλουμινίου της Ν. Μανιατόπουλος αξίας 250€ και άλλα δώρα σχετικά με το ποδήλατο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδι από τον Νίκο Ξερούλη και δροσιστικούς χυμούς από το «Λακωνία».
Οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν για τον χώρο του Αμυκλαίου Απόλλωνα και του εξωκκλησιού της Αγίας Κυριακής στις Αμύκλες όπου θα γίνει σύντομη ξενάγηση.

Στον Ποδηλατοπορεία από Σπάρτη προς Αμύκλες μπορούν να συμμετέχουν και συνοδοί των Σπαρταθλητών με ποδήλατα που θα παρέχει ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Συμμετέχουν ποδηλατικές ομάδες Ενοριών της Σπάρτης και των περιχώρων.
Το οργανωτικό μέρος έχει αναλάβει ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος – Τμήμα Ποδηλασίας σε συνεργασία με την ομάδα 3Π.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Συμμετέχουν παιδιά (άνω των 8 ετών με συνοδεία κηδεμόνα) και ενήλικες.
Η χρήση κράνους προαιρετική.

Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ώρα 10:45 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης. Η διαδρομή περνά από Χατίπι, Καλάμι, Γουναρι, Νερόμυλο, Αμύκλες, Ριζά, Αγία Κυριακή, Καλογωνία, Ε.Ο. Γυθείου – Σπάρτης, Κ. Παλαιολόγου. Άφιξη στην κεντρική πλατεία περίπου 13:00