ΣΠΑΡΤΗ. Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 120 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοπορεία στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Ήταν η καταληκτική εκδήλωση ενός πετυχημένου θεσμού που φαίνεται να εδραιώνεται στην πόλη της Σπάρτης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε 4 επιμέρους δράσεις / πρωτοβουλίες:
> Ποδηλατοπορεία για να καταδείξουν οι ποδηλάτες την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατόδρομων στη Σπάρτη.
> Απονομή τιμητικής διάκρισης σε στελέχη και αθλητές του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου για όσα έχουν προσφέρει στον ποδηλατικό αθλητισμό.
> Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών από μπουκάλια από κάθε ποδηλάτη με έπαθλα αξίας 300€.
> Επίσκεψη και ξενάγηση στον χώρο του μνημείου του Αμυκλαίου Απόλλωνα και του εξωκλησιού της Αγίας Κυριακής για να καταδειχθεί η ανάγκη γνωριμίας με τα μνημεία μας και η εύκολη προσέγγιση με το ποδήλατο.

Στην εκδήλωση του Φεστιβάλ συμμετείχε αποφασιστικά ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος που οργάνωσε μια ασφαλή ποδηλατοπορεία και μέλη της ομάδας 3Π.

Η ποδηλατοβόλτα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου γύρω στις 11 από τη κεντρική πλατεία της Σπάρτης με ιδανικό καιρό. Πρώτη στάση έγινε στον φιλόξενο Νερόμυλο όπου όλοι απόλαυσαν δροσερούς χυμούς Λακωνία και νερό έως ότου ολοκληρωθεί διαδικασία της παράδοσης των ανακυκλώσιμων υλικών. Η κλήρωση ανέδειξε τρείς νικητές για 3 δώρα.

Κατά την απονομή των διακρίσεων στα στελέχη του Σπαρτιατικού απ’ όλους τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας υποδομών για το ποδήλατο στην πόλη της Σπάρτης. Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα αναφέρθηκε στην πρόθεση για δημιουργία ποδηλατόδρομο από Σπάρτη προς Μυστρά.
Χαρακτηριστικές ήταν και οι αναφορές όλων στους Πρωταθλητές της ποδηλασίας του Σπαρτιατικού Δημητρόπουλο και Χριστάκο που ήταν παρόντες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντ. Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Η. Στρατηγάκος, ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου κ. Παυλάκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γ.Γ. και Έφορος Ποδηλασίας του Σπαρτιατικού Γ.Σ. κ. Π. Πριστούρης, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» κ. Η. Μπόνος και ο μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ κ. Γ. Τρουγκάκος «Νερόμυλος». Tην εκδήλωση παρουσίασε το μέος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» κ. Γ. Γεωργακοπούλου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Κτήμα «Νερόμυλος», οι Χυμοί «Λακωνία», η Κοντογιάννος «Silk», το resto bar Butler, το Ημίχρονο Σπορ, το ΝRG sports, ο Πασχάλης Τηλελής και το Κarounosbikes.gr.