ΣΠΑΡΤΗ. Αυτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου πρόκειται να διεξαχθεί η 29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα που θα ξεκινήσει στις 07.30 το πρωί από την Αθήνα με προοπτική οι ποδηλάτες να έχουν στο σύνολό του ςτερματίσει τη διαδρομή και φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη έως τις 19.30!

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης ή, σε περίπτωση που ο καιρός το επιβάλλει, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης.

Η Σπαρτακιάδα πάντως συνεχίζεται και την Κυριακή όταν στις 10.15 θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της μπροστά από τα Γυμνάσια της Σπάρτης με προορισμό και σημείο τερματισμού το Ξηορκάμπι.

Με ανακοίνωσή της η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) μας ενημερώνει ότι «Νέο ρεκόρ - με πάνω από 350 ποδηλάτες - σημείωσαν φέτος οι συμμετοχές για την «29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα» που θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 7:30 από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας και θα τερματίσει μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα στη Σπάρτη μετά από 12 ώρες.
Το πλήθος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει αθλητές από όλη την Ελλάδα, πανελληνιονίκες, βαλκανιονίκες, πρωταθλητές που έχουν ξεχωρίσει σε διεθνείς διοργανώσεις και ένα σημαντικό αριθμό συνεχώς αυξανόμενων συμμετοχών από το εξωτερικό.
Σύσσωμος ο Σπαρτιατικός κόσμος υποδέχεται και τιμά τους συμμετέχοντες με τις προετοιμασίες του στη Σπάρτη, με τον ίδιο το Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και άλλες τοπικές οργανώσεις να συμβάλλουν τα μέγιστα - ηθικά και υλικά – για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.
Την επόμενη μέρα το «Ξηροκάμπι» θα ντυθεί γιορτινά, για να υποδεχτεί όσους από τους αθλητές λάβουν μέρος στον ομώνυμο αγώνα, περνώντας μέσα από την πόλη της Σπάρτης και τις ομορφιές του Μυστρά και τερματίζοντας με ένα δυνατό sprint στην πλατεία του χωριού όπου το Δ.Δ. Φάριδος θα βραβεύσει τους νικητές. Η συμβολή του κόσμου κι εκεί τεράστια, όπου πέρα από το γιορτινό κλίμα θα έχει να φροντίζει και το ασφαλές πέρασμα των αθλητών μέσα από το χωριό.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι επίσης αρκετές εταιρείες του ποδηλατικού - και όχι μόνον – κόσμου, με πρωτοπόρα για φέτος την εταιρία χρωμάτων “VITEX”, την αλυσίδα ζαχαροπλαστείων “ΗΟΝΕΥ & BREAD” τα νερά “BIKOΣ” τους ετήσιους χορηγούς μας “MARATHON BIKES”, “ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ”, “BIANCHI”, “SANTINI” , “ENDURA”, το εργομετρικό κέντρο “MY ATHLETE” τις εταιρείες “KASSIMATIS CYCLING ”, “FUJI”, “GO – HI”, “ΤΖΙΝΙΔΗΣ POWER” και “MY ENERGY”. Η εταιρεία “EUROTRADE – SHIMANO” με το έμπειρο προσωπικό της θα φροντίσει στη διαδρομή να αποκαταστήσει οποιαδήποτε ποδηλατική βλάβη, ενώ αν το ποδήλατο ενός συμμετέχοντα – η ο ίδιος – δεν τα καταφέρει, η εταιρεία “GATSOULIS BIKES” θα φροντίσει να τον φέρει στον τερματισμό με ασφάλεια. Τέλος, όλος ο κόσμος θα μάθει τα νέα των αγώνων, από το περιοδικό “MBIKE”!».

Συνδιοργανωτές:
Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.)
Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης
Αθλητικός Οργανισμός Δ. Σπάρτης