Βαθύ το πρόβλημα στην Αθλητική Ένωση Σπάρτης, με τα επί μέρους προβλήματα να αναδύονται διαρκώς, αφήνοντας την ομάδα, που καμάρωνε η Λακωνία πριν από δύο χρόνια, γυμνή και τραυματισμένη.
Μετά την ήττα-ντροπή και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος που επέφερε την παραίτηση του Κριστόφ Βαζέχα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, εχθές το βράδυ παραιτήθηκε από τη θέση του και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Νικόλαρος, μερικές μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League!
Το καράβι φαίνεται να βουλιάζει, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στο φίλαθλο κόσμο της Λακωνίας, κυρίως στους φιλάθλους εκείνους που, μέχρι δύο χρόνια πριν, στήριζαν ανελλιπώς και καμάρωναν την ομάδα που έσφυζε από υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Στην ανακοίνωση παραίτησής του -η οποία εκδόθηκε εχθές (24/9) το βράδυ γύρω στις 23:00(!)- ο κ. Νικόλαρος αναφέρει:
«Μετά από ώριμη σκέψη, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ, την οποία υποβάλλω προς τον Ιδιοκτήτη της κ. Δημήτρη Βουδούρη και γνωστοποιώ προς τα ΜΜΕ.
Η απόφασή μου αυτή είναι για το καλό της ομάδας, την οποία καλώ να αναλάβει όποιος επιθυμεί, αφού πρωτίστως διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα.
Θεωρώ ότι επιβάλλεται να γνωρίζει κανείς τη χρονική στιγμή που πρέπει να αποχωρήσει από κάποια ομάδα, είτε λόγω κούρασης είτε λόγω της αίσθησης ότι γίνεσαι βάρος σε αυτή.
Πιστεύω ότι έχω δώσει όσα ψυχικά αποθέματα είχα για τη ΣΠΑΡΤΗ, έχω "ματώσει" αρκετά οικονομικά και πλέον έχω φτάσει στο σημείο να νιώθω ότι δε μπορώ να βοηθήσω άλλο.
Πιστεύω επίσης να αναγνωρίζει η κοινωνία της Λακωνίας το γεγονός ότι η ΣΠΑΡΤΗ είναι στη συγκεκριμένη κατηγορία (3η αγωνιστική περίοδο) από προσωπική μου θέληση, προσπάθεια, κόπο.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και σε αυτούς που θέλουν να την βοηθήσουν.
Ευχαριστώ τέλος, τα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους για τη συνεργασία και τη στήριξη. Καθώς επίσης και όσους πίστεψαν σε εμένα.
Με τιμή
Δημήτρης Νικόλαρος».

Υπενθυμίζεται ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε την αφαίρεση εννέα βαθμών από τη Σπάρτη, για χρέη προς τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Μπουζούκη, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Παναγιώτη Κατσίκη. Πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση, ενώ -σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου- για να αποφευχθεί η ποινή, θα πρέπει η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ να εξοφλήσει τις οφειλές έως και σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Δεν έλειψαν μάλιστα τα σχόλια φιλάθλων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν την παραίτηση Νικόλαρου μία ώρα πριν την αλλαγή ημέρας, με την τελεσίδικη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και την αφαίρεση 9 βαθμών από την ομάδα της Σπάρτης λόγω χρεών.