ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 7:30πμ ξεκινάει μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η 30η Σπαρτακιάδα.

Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 257χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη, για να τερματίσουν μέσα σε διάστημα 12 ωρών, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που μία παρέα ποδηλάτων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και ερασιτεχνών έκαναν την ιστορική αυτή διαδρομή θέτοντας τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία. Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των συμμετεχόντων και το επίσημο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το Σάββατο στις 8:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της 30ης Σπαρτακιάδας στην Κεντρική Πλατείας Σπάρτης, με τη Φιλαρμονική του Δήμου να ανοίγει την εκδήλωση, δίνοντας συναυλία προς τιμήν των συμμετεχόντων και όλων των παρευρισκομένων.

Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με τις απονομές βραβείων και αναμνηστικών.
Αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης, στην οδό Επισκόπου Βρεσθένης 29.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος παραδοσιακός ποδηλατικός αγώνας 21χλμ με τους συμμετέχοντες να ξεκινούν μπροστά από τα Γυμνάσια στις 10:15π.μ. και να τερματίζουν στην πλατεία της Τ. Κ. Ξηροκαμπίου, όπου θα σημάνει και το τέλος των εκδηλώσεων της 30ης Σπαρτακιάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμήν των ευεργετών της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος.

Σημαντική στιγμή θα αποτελέσει η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σταύρο Καλκάνη για την 30χρονη προσφορά του στην ποδηλατική Σπαρτακιάδα, Αθήνα-Σπάρτη και στον αγώνα Σπάρτη- Ξηροκάμπι.

Συγκεκριμένα, στο Ξηροκάμπι, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
• 9:30π.μ. Τέλεση Μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των ευεργετών της Δημοτικής Κοινότητας Φάριδος

• 9:50π.μ. Ομιλία για το έργο των ευεργετών

• 10:10π.μ. Αγώνας Δρόμου με τη συμμετοχή των παιδιών από τα σχολεία της Τ. Κ. Ξηροκαμπίου

• 11:00π.μ. Ποδηλατικός Αγώνας του Σπαρτιατικού Συλλόγου με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της περιοχής

• 11:45 Τιμητική διάκριση στον Καλκάνη Σταύρο

• 12:00 Απονομή επάθλων