ΣΠΑΡΤΗ. Ο Περικλής Ηλίας ήταν ο μεγάλος νικητής κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση της γενικής κατάταξης στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας που έγιναν στις Καρυές της Σπάρτης, με την επωνυμία Sparta Races XCS κατηγορίας 2 και με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας. Προσθέτοντας στο ενεργητικό του και πολύτιμους βαθμούς, στον δρόμο για το Τόκιο 2020.

Στην 5η θέση της γενικής τερμάτισε ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ακολούθησαν για την Εθνική μας ομάδα ορεινής ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης (8ος), ο Χαρούν Μολλά (10ος) και ο Νικόλαος Μαραγκός (15ος).

Στο βάθρο ανέβηκαν με τον Περικλή Ηλία και ο Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία) που πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Αλεξάντερ Αλεξέιφ (Βουλγαρία) που ήρε το χάλκινο.

Στο 4ο και τελευταίο ετάπ (Short Track) η κατάταξη ήταν: 1. Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία), 2. Βίκτορ Λαμπ (Γαλλία), 3. Ιβάν Φιλάτοφ (Ρωσία), 4. Περικλής Ηλίας, 6. Δημήτρης Αντωνιάδης, 7. Ηλίας Τσορτουκτσίδης, 11. Χαρούν Μολλά και 15. Νικόλαος Μαραγκός.

Στην Σπάρτη βρίσκονται και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης και ο έφορος ορεινής ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Οι αγώνες στις Καρυές είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (UCI) και δίνουν βαθμούς στην προσπάθεια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Έως τώρα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, ποδηλάτες από την Ρωσία, Ιαπωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Λίβανος και φυσικά το παρόν θα δώσει και η Εθνική Ελλάδος.

Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, ο Σπαρτιατικός Γ.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών και η Alterbiketours.