ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε η 31η Σπαρτακιάδα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη. Πρώτος κατέφτασε μετά από περίπου 8 ώρες ποδηλατοπορείας ο Ολλανδός Koreman John. Στον ποδηλατικό αγώνα πήραν μέρος 364 αθλητές εκ των οποίων μάλιστα οι 21 συμμετοχές ήταν διεθνής και 8 από τη Λακωνία. Ο ερασιτεχνικός ποδηλατικός αγώνας μήκους 257 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου και χρονικό όριο τερματισμού 12 ώρες μετά στη Σπάρτη.

Η 31η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα συνδιοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης και την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (ΠΕΠΑ).

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμή των ευεργετών της δημοτικής ενότητας Φάριδος και στη συνέχεια ποδηλατικοί αγώνες για τους νεαρούς ποδηλάτες στους οποίους συμμετείχαν τα σχολεία της περιοχής.

Το διήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με τον αγώνα αντοχής με αφετηρία τα Γυμνάσια της Σπάρτης, διαδρομή προς Μυστρά και τερματισμό στο Ξηροκάμπι. Ολόκληρη η διαδρομή είναι 25 χιλιόμετρα.