Ο Προμηθέας Πάτρας είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Euroleague Basketball Next Generation Tournament της σεζόν 2020-21.

ΠΑΤΡΑ. H Εφηβική (U18) ομάδα του Προμηθέα ανανεώνει το «ραντεβού» της με την elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού -όπως ανακοινώθηκε από την Euroleague Basketball- θα συμμετάσχει για 3η φορά στην «Ευρωλίγκα των μικρών» (Euroleague Basketball Next Generation Tournament), που τα τελευταία χρόνια φέρει το όνομα Adidas Next Generation Tournament.

Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώνεται από την Ευρωλίγκα και συμμετέχουν σ’ αυτό οι καλύτερες ευρωπαϊκές Εφηβικές (U18) ομάδες. Μάλιστα, φέτος, ο Προμηθέας θα είναι η ομαδική ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου θα συμμετάσχει -όπως και πέρσι- στον όμιλο του Μονάχου το τριήμερο 21-23 Ιανουαρίου 2021 και θα έχει αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης U18 Real Madrid, την πρωταθλήτρια το 2010 και το 2017 γαλλική CFFB Paris, την πρωταθλήτρια το 2003 και το 2007 λιθουανική Zalgiris Kaunas, την ιταλική Stella Azzurra Roma, την ισπανική Casademont Zaragoza, την τσεχική Basket Brno και την γηπεδούχο Bayern Munich.

Το συγκεκριμένο τουρνουά - το οποίο θεωρείται το κορυφαίο σε αυτό το επίπεδο - θα διεξαχθεί σε 3 Ομίλους σε ισάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις, με τις νικήτριες των Ομίλων να προκρίνονται στην Τελική Φάση, που θα διεξαχθεί στην Κολωνία (28-30/05/2021). Επιπλέον, στην Τελική Φάση θα συμμετάσχουν ακόμα 5 ομάδες (ανάμεσα στις οποίες και ομάδες που θα ξεχωρίσουν στους προκριματικούς ομίλους), που προσκληθούν με «wildcard».


Αναλυτικά οι όμιλοι και οι ομάδες του Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament:

Βαλένθια (27-29/12/20): Valencia Basket, FC Barcelona, Herbalife Gran Canaria, Unicaja Malaga, ASVEL Villeurbanne, Nanterre 92, ratiopharm Ulm και Umana Reyer Venice.

Μόναχο (22-24/01/21): Real Madrid, Casademont Zaragoza, Basket Brno, CFBB Paris, FC Bayern Munich, Promitheas Patras, Stellazzurra και Zalgiris Kaunas.

Βελιγράδι (21-23/02/21): Partizan NIS Belgrade, Crvena Zvezda mts Belgrade, Mega SoccerBet Belgrade, Buducnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Maccabi Tel Aviv και U-BT Cluj Napoca.