KOΣΜΟΣ. Τα σταθερά βήματα προς τη διαρκή της πρόοδο και εξέλιξη που ξεκίνησε τα προηγούμενα πέντε χρόνια συνέχισε ακάθεκτη η Μαρία Σάκκαρη και το 2020!

Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο, “συντομευμένο”, σχεδόν ανέφικτο να αποκτήσεις μομέντουμ, 2020, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να παίξει, σε γενικές γραμμές, πολύ καλό τένις στα πολύ περιορισμένα τουρνουά που παρακολουθήσαμε φέτος σε αντρικό και γυναικείο τουρ.

Με τον Τομ Χιλ σταθερά πια στο πλευρό της (δείχνουν να απολαμβάνουν μια τρομερή συνεργασία που έχει αγγίξει πια τα όρια της φιλίας), η Μαρία έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Τοπ20 της παγκόσμιας κατάταξης (ακριβώς πριν την έναρξη της καραντίνας του Μάρτη) ενώ έφτασε επίσης για πρώτη φορά στον γύρο των 16 σε Slam και το έπραξε τόσο στο Αυστραλιανό όσο και στο US Open!

Δυστυχώς, δεν κατάφερε μέσα στα λίγα τουρνουά που είδαμε φέτος να παίξει σε κάποιον τελικό, έπαιξε όμως σε δύο ημιτελικούς (Οστράβα και Αγία Πετρούπολη) αλλά και στα προημιτελικά του Premier Mandatory του Σινσινάτι.

Η Μαρία έπαιξε συνολικά πολύ καλό τένις, σε συνέχεια βέβαια δύο πάρα πολύ καλών σεζόν που προηγήθηκαν, πέτυχε πιθανώς τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της (κόντρα στην Σερίνα Γουίλιαμς στο Σινσινάτι) ενώ παραλίγο να κερδίσει την Αμερικανίδα θρύλο του αθλήματος και στον 4ο γύρο του US Open, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες του τρίτου σετ εκείνο το ματς.

Με το χώμα να είναι, ίσως, η καλύτερη της επιφάνεια, και με δεδομένο του πόσο λίγα τουρνουά είδαμε φέτος στη συγκεκριμένη επιφάνεια, η φετινή πορεία της Μαρίας κρίνεται σαν εξόχως ικανοποιητική και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ήταν ακόμα καλύτερη αν είχαμε μια φυσιολογική clay court season.

Ο τρόπος που έχασε (με δύο χαμένα match points) από την Μαρτίνα Τρεβιζάν στο Ρολάν Γκαρός (3ος γύρος) ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία να φτάσει τουλάχιστον στις “16” ακόμα ενός Major και δείχνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει στο πνευματικό κομμάτι ώστε να μένει συγκεντρωμένη και να “καθαρίζει” ματς την ώρα που πρέπει ώστε να αποφεύγει οδυνηρές ήττες.

Και φέτος πάντως, κέρδισε σπουδαία ονόματα του γυναικείου τένις (Μάντισον Κις, Μπελίντα Μπένσιτς, Κόρι Γκοφ, Σερίνα Γουίλιαμς, Ελίνα Σβιτολίνα), είναι δεδομένο ότι, στην καλή της μέρα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία τενίστρια στο τουρ αλλά πρέπει να αποκτήσει μια παραπάνω σταθερότητα στο να κερδίζει πιο συστηματικά τενίστριες που υπολείπονται λίγο έως πολύ στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι, με το τρομερό work ethic που έχει (ίσως η πιο γυμνασμένη τενίστρια του τουρ), την τρομερή όρεξη και αγάπη που έχει για το άθλημα και τη δίψα για ολοένα και μεγαλύτερες διακρίσεις, ένα “πλήρες” 2021 θα βρει την Σάκκαρη πιο έτοιμη και πιο ώριμη από ποτέ για πολύ μεγάλα αποτελέσματα, προσθήκη τίτλων και ακόμα μεγαλύτερη «προσέγγιση» του Τοπ10 που είναι σίγουρα ο «κρυφός;» της στόχος!

Πηγή: tennis24.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σύννεφο παραίσθησης! Στη φωτιά τόνοι ναρκωτικών από της αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.

Θα επιστρέψει η αγορά του ελαιόλαδου πάνω από τα 3 ευρώ;

Τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο την επόμενη δεκαετία!

Κατάρρευση: 500 ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο, «ζωντανά – νεκρά»