Στη Σπάρτη κατέληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαΐου οι αθλητές που συμμετέχουν στον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ολοκληρώνοντας έτσι το 2ο ΕΤΑΠ, διαδρομής που ξεκίνησε από το Λεωνίδιο και είναι συνολικού μήκους 133 χλμ. Την 3η θέση από πλευράς ελληνικών συμμετοχών κατέκτησε ο Περικλής Ηλίας, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις για τη χώρα μας. Οι αθλητές έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από πολίτες, μαθητές σχολείων της Σπάρτης και μικρούς αθλητές του Σπαρτιατικού Γ.Σ., οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός του Οργανισμός.
Στην εκδήλωση υποδοχής των αθλητών παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντ. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών Λεωνίδας Καράντζαλης.

Στη γραμμή τερματισμού παρών ήταν και ο κ. Ηλίας Καλογερόπουλος, Διευθυντής Καταστήματος ΤΤ Σπάρτης, ο οποίος δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του ΕΤΑΠ που καταλήγει στην πόλη μας, είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε κοντά στους αθλητές και προσφέρουμε όχι μόνο την υλική, αλλά και την προσωπική στήριξή μας σε μια προσπάθεια μέσω της οποίας αναδεικνύεται ο υγιής αθλητισμός, το εθελοντικό πνεύμα και οι ομορφιές του τόπου μας.

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, η Σπάρτη να αποτελεί σταθμό του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Από την πλευρά μας, τα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε στην μεγάλη αυτή διοργάνωση. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλή συνέχεια!»

Επόμενος σταθμός η Μεθώνη

Σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου διεξάγεται το 3ο ΕΤΑΠ - Σπάρτη –Μεθώνη 135,2 χλμ - του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας -Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι ενδιάμεσες διελεύσεις είναι οι εξής: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα.