Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Επικράτησε 2-1 στη Λεωφόρο και υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα για φέτος. Ήταν η πρώτη δοκιμασία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έναντι του Παναθηναϊκού.

ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Απ. Νικολαΐδης» για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten και υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα για φέτος. Γκολ και ασίστ ο Σανκαρέ, μείωσε ο Αραμπί, αποβλήθηκε ο Μπα. Καθοριστικός για τους "πράσινους" ήταν ο Σανκαρέ με γκολ και ασίστ. Ο Μαουρίσιο είχε ανοίξει το σκορ, μείωσε ο Αραμπί στο 82'. Το τριφύλλι άντεξε στην πίεση που δέχτηκε και έφτασε στο τρίποντο. Ωστόσο τα βλέμματα πολλών ήταν στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που μετά το 1-1 ΑΕΚ – Παναθηναϊκού το 2008, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό.

Στις 14 Μαΐου του 2008 ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπαιξε για τελευταία φορά σε ελληνικό ντέρμπι. Ως παίκτης της ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το ισόπαλο 1-1, ένα ντέρμπι γοήτρου χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να έχει αναδειχθεί καιρό πριν πρωταθλητής.

Σε εκείνο το παιχνίδι του ΟΑΚΑ που ήταν και το τελευταίο του σε συλλογικό επίπεδο εντός των συνόρων, ο «Πάπα» είχε συμπαίκτες τους Αραμπατζή, Ράμος, Λαγό, Αλβες, Ενσαλίβα, Ταχτσίδη (46΄ Ριβάλντο), Εντίνιο (46΄ Λυμπερόπουλο), Μαντούκα, Μπλάνκο, Παυλή (68΄ Γεωργέας) και προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου.

Απέναντί του ο Παναθηναϊκός του Ζοζέ Πεσέιρο αγωνίστηκε με τους Μάλαρζ (46΄ Καρνέζης), Σαριέγκι, Παντίδο (75΄ Μπουτζίκος), Μόρις, Δάρλα, Νίνη (69΄ Δημούτσος), Ρομέρο, Μάτος, Σιμάο, Ν’ Ντόι, Πόστιγκα.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Πέμπτη με την Αϊντχόφεν για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την ολλανδική ομάδα στο Καραϊσκάκη και η αντίπαλος των πειραιωτών έχασε έδαφος μετά την ισοπαλία με την Ντε Χάαγκ στο ολλανδικό πρωτάθλημα (2 – 2).