ΣΠΑΡΤΗ. Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, συζητήθηκε το θέμα της εξαγγελίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού για τη δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, με τη συμμετοχή των ΑΕΙ της χώρας.

Επί της ουσίας, αναφερόμαστε στην άμεση υλοποίηση του ενός από τα 13 μέτρα που ανακοινώσε το υφυπουργείο Αθλητισμού για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, κακοποίησης και κατάχρησης εξουσίας στον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, συμφωνήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αναλάβει τον ακαδημαϊκό συντονισμό της επιμόρφωσης, μέσω του Τμήματός του, της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Τ.Ο.Δ.Α.).

Ο Αθλητικός Οργανισμός Σπάρτης, δια του προέδρου του κ. Σταύρου Περγαντή, γνωστοποίησε πως θα συνδιοργανώσει με το Τ.Ο.Δ.Α. επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις καθώς και θα δεχτεί φοιτητές για πρακτική και εθελοντική συνεργασία στις αθλητικές του διοργανώσεις.

Επιπλέον συγχαίρει τον Πρύτανη του Πα.Πελ. κ. Αθανάσιο Κατσή, καθώς και τον πρόεδρο του Τ.Ο.Δ.Α., κ. Αλεξόπουλο Παναγιώτη.