ΕΛΛΑΔΑ. Ο Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος που έχει ενταχθεί στο κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα στην τηλεοπτική εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» στο Υ tv έθεσε το ερώτημα «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι δεν είναι νόμιμη η διαδικασία ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ; »

Όπως αναφέρει ο κ Νικολόπουλος «η προσπάθεια του Μαξίμου να ελέγξει κάθε τομέα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τέτοιας έντασης οργανωμένη προσπάθεια έχουμε συναντήσει μόνο στα αλήστου μνήμης ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα με την προσπάθειά τους να πνίξουν με τα bots τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να καλύψουν τους αρνητικούς σχολιασμούς για τον πρωθυπουργό, απεργάζονται σχέδια για να κυριαρχήσουν σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Όσο όμως και αν προσπαθούν να προσδώσουν χαρακτήρα νομιμοφάνειας σε ότι κάνουν δεν τα καταφέρνουν».

Αναλύοντας δήλωσε «..Τσαουσέσκου θυμίζει η παρωδία που στήνουν. ... Ο Μητσοτάκης δια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και με την αρωγή συγκεκριμένων υποψήφιων, μεταξύ αυτών και ο «κολλητός» του Μητσοτάκη, ο ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης που τον έβαλε να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ, με γνώση και επίγνωση στήνουν αντιδημοκρατικό και παράνομο παιχνίδι ...»

«..Είμαι υποχρεωμένος ως Πρόεδρος κόμματος που επί 30 χρόνια ήμουν μέλος του κοινοβουλίου να γνωστοποιήσω πως κάποιοι υποψήφιοι εκλεκτοί Μητσοτάκη υπέγραψαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις ότι « δεν εμπίπτουν σε κωλύματα του αθλητικού νόμου και του καταστατικού της ΕΠΟ.»

«Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ο Μητσοτάκης και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ Γεραπετρίτης πως κάποιες υποψηφιότητες δεν είναι νόμιμες, διότι προτάθηκαν μόνον από μία ένωση (ΕΠΣ), ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ απαιτούνται δύο ποδοσφαιρικές ενώσεις.»

«Ο σκιώδης Πρωθυπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης και ο «παριστάνων» τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έφθασαν στο σημείο να προωθούν υποψηφιότητες που έχουν νομικά κωλύματα. Μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης πρώτος απ’ όλους, τον οποίο εν τοις πράγμασι τον «διορίζουν» πρόεδρο στην ΕΠΟ Ομοσπονδία...υπογράφοντες προικοσύμφωνα…»

«Στήνουν εκλογική διαδικασία παρωδία… Καμία (ν)τροπολογία ακόμη και του ιδίου του πρωθυπουργού, δεν γίνεται να έχει αναδρομική ισχύ.»

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατήγγειλε πως «ο Μητσοτάκης είναι ένας μικρός Τσαουσέσκου που στήνει εκλογική διαδικασία παρωδία για να έχει ΔΙΚΟ του άνθρωπο και στη ΕΠΟ και συνέχισε :

«Μόνον επί ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ γίνονταν εκλογές με προκαθορισμένο το αποτέλεσμα πριν την κάλπη. Και επί Ασλανίδη, εκλεκτό της Χούντας, διόριζαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά δεν έστηναν κάλπες ... και δεν έλεγαν πως σέβονται τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα του εκλέγειν ...»

«Η (Ν) τροπολογία των ΑΡΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΩΝ του Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής: «Το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (ΑΊ2Ό κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας. Η παρούσα ισχύει από τη 18η/9/2020, ημέρα έναρξης ισχύος του ν. 4726/2020.»

Καταλήγοντας δήλωσε :

«Ποτέ ούτε οι χουντικοί με τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, και με… αναδρομική ισχύ θα έκαναν ωμή φασιστική παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΠΟ, που στοχεύει στην κατάργηση των κωλυμάτων που υπάρχουν στα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα αιρετά όργανα... ενώ ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι οι εκλογές της γίνονται με βάση το καταστατικό!»

«Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν θα σιωπήσουμε στα στημένα παιγνίδια... Θα ξεκουφάνουμε το ΜΑΞΙΜΟΥ για πλαστές ενημερότητες, για οπαδικούς στρατούς, για ναρκωτικά, για Σουζάνες, για απειλές σε δικαστικούς και όχι μόνο...»

Ο Νικολόπουλος κάλεσε κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ να απαντήσει αν του αρέσει αυτό που ζούμε κι' αν όχι τότε τους κάλεσε «να βάλουν φωτιά στα πολιτικά ρετάλια... του ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ καθεστώτος ...» και συνέχισε :

«Το σημερινό σκηνικό που αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ είναι αρκετό από μόνο του - αρκεί να για να καταλάβει ο Ελεύθερος πολίτης –αλλά και ο αλλοδαπός– πολίτης γιατί δεν υπάρχει όριο στην κατρακύλα. Προσωπικά ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ καλώ τον Εισαγγελέα να δώσει εντολή να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, γιατί διώκεται αυτεπάγγελτα, προκειμένου να εντοπισθούν όλες οι τυχόν παρανομίες που αφορούν στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και άλλων αθλητικών ομοσπονδιών, καθώς και οι ευθύνες που μπορεί να έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ειδικά σε ότι αφορά την κατάχρηση εξουσίας και κάθε άλλη παραβίαση του Νόμου.»