Ο Προμηθέας «καθάρισε» και τον Κολοσσό H Hotels (σκορ 79-84) στο εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής και συνεχίζει, πλέον, με την ψυχολογία στα ύψη στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League, έχοντας πάντα ως στόχο να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται στην τελική κατάταξη. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά χτύπησε μέσα στη ρακέτα, με τους Αγκμπελίζ και Τζεράι Γκραντ να κάνουν πάρτι (οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν 34 ριμπάουντ έναντι μόλις 24 που είχαν οι Ροδίτες), καθώς επίσης και στην ευστοχία της στα σουτ δυο πόντων (65% έναντι 46% των γηπεδούχων), ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσε ο Τζέριαν Γκραντ με 9 ασίστ και ο Γιαννόπουλος με 16 πόντους (4/4 τρίποντα).

Ο Προμηθέας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Λούντζη, Τζέριαν Γκραντ, Γιαννόπουλο, Δ. Αγραβάνη και Αγκμπελίζ στην 5άδα, προηγούμενος, μάλιστα, με 7-0 μόλις στο 2΄. Οι «Προμηθείς» συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους, όμως, να απαντούν γρήγορα, ισοφαρίζοντας στο 6΄ σε 9-9. Ο «ζεστός» Γιαννόπουλος «απάντησε» από πολύ μακριά για το 9-12, ενώ οι ψηλοί του Προμηθέα έδειχναν πανίσχυροι μέσα στη ρακέτα (9-14), με τον Τζέριαν Γκραντ να «γράφει», με την σειρά του, το 9-16 στο 8΄. Παρότι οι Άντριτς και Καντέρ βρήκαν διαδρόμους απέναντι στην καλή άμυνα του Προμηθέα, οι Γιαννόπουλος και Λούντζης διατήρησαν το προβάδισμα της ομάδας του Μάκη Γιατρά, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 23-14 για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Άντριτς να μειώνει σε 19-25, όμως ο Τζεράι Γκραντ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα πέτυχε το 28-21 για τον Προμηθέα στο 13΄. Ο Κολοσσός H Hotels συνέχισε την πίεση, μειώνοντας σε 28-24 στο 15΄, ο Δ. Αγραβάνης «απάντησε» (24-30), όμως ο Αρτίς κράτησε σε απόσταση αναπνοής τους γηπεδούχους (26-30). Οι Αχαϊοί ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ (26-32 στο 16΄), με τον Τζέριαν Γκραντ να είναι ασταμάτητος (28-34 στο 17΄) και τον Λούντζη να σκοράρει για το 28-36 στον αιφνιδιασμό. Ο Τζεράι Γκραντ ήταν κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα (30-38), με τον Γιαννόπουλο (o οποίος είχε 4/4 τρίποντα) να «γράφει» το 41-32 για τους «Προμηθείς» στο 19΄, με το α΄ ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 41-33 υπέρ της πατρινής ομάδας.

Ο Προμηθέας μπήκε πολύ δυνατά στην τρίτη περίοδο, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την θέλησή του να τελειώσει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά προηγήθηκε με 40-52 στο πρώτο 4λεπτο, θέτοντας έτσι τις βάσεις για το «διπλό». Και εκεί που φαινόταν ότι οι Πατρινοί «καθαρίζουν» το παιχνίδι, ο Κολοσσός H Hotels με τρομακτική ευστοχία από μακρινή απόσταση και με μια άμυνα ζώνης «3-2», ξαναμπήκε στον αγώνα, μειώνοντας σε 49-54 στο 26΄. Οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και διατήρησαν το προβάδισμα (51-57 στο 27΄), με τον Αγκμπελίζ να οδηγεί τον Προμηθέα στο +8 (51-59). Ο Μπιλλής «απάντησε» με τρίποντο (54-59), με τους γηπεδούχους να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής (56-59), όμως σε εκείνο το σημείο «μίλησαν» Λούντζης και Αγκμπελίζ (56-65), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 67-58 για τον Προμηθέα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ροκανίσουν την εις βάρος τους διαφορά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως ο Αγκμπελίζ με ένα τρομερό κάρφωμα «έγραψε» το 69-62 στο 32΄ και στην συνέχεια ο ίδιος παίκτης το 71-62, με τον Προμηθέα να μετράει και 5 κοψίματα! Ο Άντριτς μείωσε σε 71-65 με τρίποντο, με τον Αγκμπελίζ να είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασπάσουν οι «Προμηθείς» την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων (73-65). Ο Δ. Αγραβάνης με τρίποντη «βόμβα» πέτυχε το 76-68 στο 34΄, ο Τζέριαν Γκραντ διατήρησε το +8 του Προμηθέα (70-78), όμως ο Άντριτς με νέο σουτ τριών πόντων (6/ 6 τρίποντα) μείωσε σε 78-75 στο 37΄. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αντιαθλητικό φάουλ και πέτυχαν… τετράποντο (με μια βολή του Λούντζη και μεγάλο τρίποντο του Δ. Αγραβάνη!), ενώ ακολούθησε κάρφωμα του Τζεράι Γκραντ (77-84 στο 38΄), με τον Προμηθέα να αγκαλιάζει έτσι το ροζ φύλλο αγώνα, παίζοντας στην επόμενη φάση πιεστική άμυνα. Ο Καντέρ μείωσε σε 84-79 στα τελευταία 24΄΄, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, με τον Προμηθέα να πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο τη 13η φετινή του νίκη.

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς δήλωσε τα εξής αμέσως μετά την πέμπτη φετινή εκτός έδρας νίκη της ομάδας του: «Συγχαρητήρια στην ομάδα. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που δίνουμε και αναφέρομαι κυρίως στον τρόπο που έχει γίνει αυτή η διαδικασία για εμάς, εξαιτίας των προβλημάτων που είχαμε με τον κορωνοϊό. Έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Στην επίθεση εκμεταλλευτήκαμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με Δ. Αγραβάνη, Αγκμπελίζ και Τζεράι Γκραντ. Πήραμε μια διαφορά, στην συνέχεια ο Κολοσσός H Hotels έπαιξε ζώνη και έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ. Πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας θα μπορούσε να είναι και ψηλότερα στην βαθμολογία. Εμείς κρατάμε τη νίκη και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Άλλο παιχνίδι στο πρωτάθλημα στην Πάτρα με τον Κολοσσό H Hotels, άλλο παιχνίδι στο κύπελλο και εντελώς διαφορετικό το σημερινό. Σήμερα επέλεξα να παίξω με λίγους παίκτες, κάποιοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο και αυτό στο τέλος παραλίγο να μας στοιχίσει, αλλά τέλος καλό, όλα καλά».

Διαιτητές: Σώμος, Καλδίρης, Σταματόπουλος

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Ηλίας Καντζούρης): Καμαριανός 2, Ουάτσον 2, Άρτις 8, Άντριτς 24 (6), Καντέρ 25 (1), Ξανθόπουλος 2, Μπίλλης 9 (1), Ζάρας 6, Σπάισερ 1, Αγγελάκος

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Γιατράς): Αγμπελέσε 14, Λούντζης 11 (1), Δ. Αγραβάνης 15 (3), Φορντ 9, Γιαννόπουλος 16 (4), Τζεράι Γκραντ 15, Γ. Αγραβάνης 2, Φορντ 2, Χριστοδούλου, Αθηναίου