ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σπάρτης και την ΚΕΔΕ - Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με θέμα: «Οι Δήμοι ως Μοχλός Ανάπτυξης στην μετά-Covid Εποχή».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ενεργά και ως συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης, μέλη του υπουργικού Συμβουλίου (Χρήστος Σταϊκούρας - Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Βορίδης - Εσωτερικών, Λευτέρης Αυγενάκης - Αθλητισμού, Στέλιος Πέτσας - Εσωτερικών, Κώστας Καραμανλής - Υποδομών & Μεταφορών, Γεώργιος Γεωργαντάς - Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δήμας - Έρευνας και Τεχνολογίας, Μαρία Συρεγγέλα - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Φωτεινή Αραμπατζή - Αγροτικής Ανάπτυξης), η Άντζελα Γκερέκου - Πρόεδρος ΕΟΤ - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι Δήμαρχοι Δράμας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αγίου Ευστρατίου, Καλλιθέας, Κεντρικής Κέρκυρας, η Ευρωβουλευτής Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, οι Βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ), και Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ), Πρόεδροι Επιμελητηρίων (Λακωνίας - Γιάννης Παναρίτης, Αχαΐας - Πλάτων Μαρλαφέκας, Ξενοδοχειακού Επιμ. Ελλάδας - Αλέξανδρος Βασιλικός, ΣΕΤΕ - Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute Washington, Nick Larigakis, ο Επικεφαλής της XEROX HELLAS και της ΕΑΣΕ - Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Βασίλης Ραμπάτ, ο πρώην υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, και έγκριτοι δημοσιογράφοι.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε ειδικά στις δυνατότητες αξιοποίησης των αγώνων δρόμου υπεραντοχής και ειδικότερα στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και στη σχετικά νέα διαδρομή Σπάρτη - Θερμοπύλες με τίτλο οι «300 της Σπάρτης». Δήλωσε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα προβεί σε ανακοινώσεις ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Σπάρτη με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών και δράσεων για τη θεσμοθέτηση και διενέργεια σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Στο κέντρο αυτής της συνεργασίας είναι η σύνδεση της ιστορίας με τις αθλητικές δράσεις .

Το brand name, Σπάρτη, αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη σειράς αθλητικών πρωτοβουλιών και στο πλαίσιο αυτό επεξεργαζόμαστε, ήδη με τον Δήμο Σπάρτης, σχέδιο ενός παγκόσμιου κέντρου για υπαίθρια αθλήματα»

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]