Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «ποδηλατοπορεία αλληλεγγύης», την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Δήμο Ευρώτα. Σαράντα πολίτες -μικροί και μεγάλοι- ηλικίας από 11 έως 60 ετών συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα, ακολουθώντας τη διαδρομή Σκάλας – Λεήμονα - Έλους – Αστερίου – Βλαχιώτη – Σκάλας».

Οι στόχοι της εν λόγω πρωτοβουλίας επικεντρώνονταν στη διάδοση του μηνύματος της αλληλεγγύης, τη στροφή προς τον αθλητισμό, τη γνωριμία με τον πολιτισμό και το σεβασμό προς τη φύση - προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας της ποδηλατοπορείας και τον τερματισμό στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, συμβολικοί τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν σ΄ όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, τα βραβεία απένειμαν: ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ευρώτα κος Παναγιώτης Λυμπέρης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κα Πολυτίμη Σταθάκου και η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» κα Νικολέττα Λεϊμονίτη.

Τόσο ο κος Π. Λυμπέρης όσο και η κα Ν. Λεϊμονίτη απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές της ομάδας διάσωσης για την πολύτιμη συνδρομή τους και συγκεκριμένα για τον υλικο – τεχνικό εξοπλισμό και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επίσης, θερμά ευχαριστούν τις καφετέριες: «parapente» στη Σκάλα και Σταυρούλας Σταματάκου στο Αστέρι, καθώς επίσης, το Χορευτικό Σύλλογο «Κυψέλη Χορού και Πολιτισμού - Βλαχιώτης», για την προσφορά χυμών στους ποδηλάτες.

Τέλος, διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ποδηλατική συνάντηση - εξόρμηση.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες».