ΚΟΣΜΟΣ. Πολύ μεγάλη νίκη για την Μαρία Σάκκαρη, που πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση νίκησε και απέκλεισε την αθλήτρια Νο 14 του ταμπλό στο Roland Garros (και Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης), Ελίζ Μέρτενς, παίρνοντας την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο και τις 16 καλύτερες αθλήτριες του γαλλικού Grand Slam, για πρώτη φορά στην καριέρα της, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε 0/4 στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για να φτάσει ως τη νίκη με 2-1 σετ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε να παίξει σχεδόν τρεις ώρες (2:53΄) για να καταβάλει την αντίσταση της Βελγίδας με 7-5, 6-7, 6-2. Στον επόμενο γύρο, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Australian Open 2020 και Νο 5 του κόσμου, Σοφία Κένιν.

Για να καταδειχθεί η ποιότητα του τένις που έπαιξε η Ελληνίδα τενίστρια, αρκεί να αναφερθεί πως μέτρησε συνολικά 52 winners (!), ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να έχει φτάσει στη νίκη χωρίς απώλεια, αλλά στο tie-break του δεύτερου σετ φάνηκε να χάνει προς στιγμή την ψυχραιμία της.

Μετά την ισοφάριση της Μέρτενς, η Σάκκαρη έδωσε ρεσιτάλ τένις και μετέτρεψε το τρίτο σετ στο γήπεδο Simonne Mathieu σε... προπόνηση, πιάνοντας ένα υψηλότατο επίπεδο απόδοσης, που με 16/22 κερδισμένους πόντους στο σερβίς της καθήλωσε την Βελγίδα, την οποία δεν άφησε καν να πλησιάσει σε break point, την ώρα που εκείνη έκανε δύο, στο 0-0 και στο 3-1.

Στο πρώτο σετ οι αντίπαλοι είχαν από ένα break έως το 5-5, όταν η Ελληνίδα κατάκτησε τα επόμενα δύο για να προηγηθεί με 1-0. Στη συνέχεια ήταν η Μέρτενς που πήρε προβάδισμα δυο φορές με break (0-1, 3-4), η Σάκκαρη απάντησε άμεσα (1-1, 4-4), φτάνοντας δυο πόντους μακριά από τη νίκη στο 5-4 (προηγήθηκε 30-0), όμως η ισοφάριση της Μέρτενς απλώς καθυστέρησε την πτήση της Μαρίας προς τη νίκη.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις