ΛΑΚΩΝΙΑ. Με επιστολή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Καρράς, πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, προτείνει την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, «…όλων των ομάδων που συμμετείχαν, την αγωνιστική περίοδο 2020 - 2021, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας».

Όπως τονίζει, είναι ανάγκη «…να υπάρχει χρόνος για μια υλικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας του πρωταθλήματος και να διαμορφωθεί ουσιαστικό πλάνο τριετίας για την διεξαγωγή της Γ’ Εθνικής κατηγορίας».

Το Άρθρο 59

«Η Εκτελεστική Επιτροπή», αναφέρει, «στα πλαίσια του Άρθρο 59 του ν. 4797/2021 (ΦΕΚ Α΄ 66/23.4.2021) δύναται να πάρει τη σχετική απόφαση εφόσον τα 3/4 των μελών της, ψηφίσουν την τροποποίηση του άρθρου της προκήρυξης για τους υποβιβασμούς».

Το άρθρο 59 Ν.4797/21, αναφέρει

Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων

  1. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης και ιδίως των απαγορεύσεων που θεσπίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 101Δ και την παρ. 3 του άρθρου 131 του ν. 2725/1999 (Α' 121), επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού), πλην των τεχνικών κανονισμών αθλημάτων, καθώς και των σχετικών με τα πρωταθλήματα αυτά προκηρύξεων.
  1. Οι τροποποιήσεις της παρ. 1 γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της διοργανώτριας αρχής, κατά περίπτωση και δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης. Το παρόν δεν εφαρμόζεται αν πρόκειται για αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή στην οποία έχει διοριστεί προσωρινή διοίκησης.

Η επιστολή του κ. Καρρά προς την ΕΠΟ

κ. Πρόεδρε και Μέλη της Ε.Ε.,

Η Ένωση μας, επανέρχεται για τους υποβιβασμούς των ομάδων της Γ Εθνικής κατηγορίας και σας καταθέτει την πρόταση για παραμονή όλων των ομάδων που συμμετείχαν την περ.20/21,λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας.

Η Ε.Ε. στα πλαίσια του Άρθρο 59 του ν. 4797/2021 (ΦΕΚ Α΄ 66/23.4.2021) δύναται να πάρει τη σχετική απόφαση εφόσον τα 3/4 των μελών της , ψηφίσουν την τροποποίηση του άρθρου της προκήρυξης για τους υποβιβασμούς.

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία, τους παράγοντες που μάτωσαν για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις καθόλη την χρονιά, στους προπονητές και ιδίως στους αθλητές να συμμετάσχουν ξανά και παράλληλα να υπάρχει χρόνος για μια υλικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας του πρωταθλήματος και να διαμορφωθεί ουσιαστικό πλάνο τριετίας για την διεξαγωγή της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία, οφείλει να φέρει σε διαβούλευση την πρότασή της πριν τις τελικές αποφάσεις της, στις Ενώσεις, στα Σωματεία, στην Ομοσπονδία Προπονητών και στους Αθλητές και η Επιτροπή Διοργανώσεων αφού έχει στην διάθεση της όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και τις απόψεις τους, να εισηγηθεί το νέο μοντέλο της κατηγορίας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η Ε.Ε. θα άρει τους όποιους δισταγμούς της και θα κάνει δεκτή την πρόταση μας, η οποία είναι προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που στην πλειονότητα αυτής, συμμετέχουν συνάδελφοι που εκλέχτηκαν από τις 53 Ενώσεις- Μέλη της και τυγχάνουν Πρόεδροι Ενώσεων ή ακόμα ας συζητηθεί και εκτός ημερήσιας διάταξης στην επικειμένη Γ.Σ.

Ήδη, έχουμε γίνει δέκτες επιστολών σωματείων για ανάλογο αίτημα και ευελπιστούμε οι Ενώσεις που κοινοποιείται η παρών επιστολή μας να τύχει της στήριξης, διότι αφορά και τα σωματεία τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις