ΕΛΛΑΔΑ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε live στο instagram για να απαντήσει σε μία σειρά από φήμες για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό.

Τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα, αλλά και ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που αναφέρθηκε σε αυτή. Από εκεί και πέρα όμως, αποκάλυψε τη σχέση που έχει πια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και δύο συζητήσεις που είχε με υποψήφιους επενδυτές από την Ελλάδα.

Απόσπασμα των δηλώσεων του Γιαννακόπουλου

«Πέρυσι τέτοια εποχή βγήκα και ανέφερα όλους τους λόγους, για τους οποίους φεύγω. Όντως, έφυγα. Όμως, με εμπλέκουν διάφοροι. Η κριτική είναι απόλυτα σεβαστή. Έχω αποφασίσει να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Λογικό να έχω κριτική. Αλλά την λάσπη δεν την έχω αφήσει ποτέ, ούτε θα την αφήσω τώρα. Είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον Παναθηναϊκό. Ούτε το ’12 ήθελα, για λόγους που έχω αναφέρει. Δεν έβλεπα διάδοχη κατάσταση και μπήκα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Τα αποτελέσματα κρίνουν αν είχες επιτυχία ή αποτυχία. Είναι πάρα πολλά τα θέματα».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να ασχοληθεί ξανά: «Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις και προσδοκίες ότι θα ασχοληθώ ξανά. Όχι από εμένα. Με τιμά ότι πολλοί θέλουν να ασχοληθώ ξανά, αλλά δεν έδωσα εγώ τέτοιο δικαίωμα. Μόνο υποστήριζα την ομάδα από μακριά, λόγω κορωνοϊού. Δεν πήγαινα στο γήπεδο.

Ευχαριστώ όσους ανέλαβαν την ομάδα πέρυσι. Τους μίλησα για ανοιχτά θέματα. Ευρωλίγκα, Θύρα 13, ΕΟΚ, Ολυμπιακός Α2 κλπ. Είπα ότι με την Ευρωλίγκα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν για το καλό της ομάδας, το ίδιο και με τη Θύρα 13. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του. Ο κόσμος κάνει τις ομάδες. Δεν μπορούσα να στερήσω από χιλιάδες κόσμου κάτι, επειδή καπηλεύονται κάποιοι τη Θύρα 13. Είχα έναν όρο. Στο θέμα του Ολυμπιακού και της Α2 δεν ακουμπάτε, είναι δικό μου θέμα. Δεν θα τον δω ξανά στην Α1 από το παράθυρο. Δεν θα γίνει ό,τι γίνεται στα άλλα αθλήματα, με πέναλτι έξω από την περιοχή και την μπάλα εκτός γραμμής στο βόλεϊ».

Για το ΟΑΚΑ και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Όσο για το ΟΑΚΑ, προσπαθώ να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αφού κανείς δεν μπορεί να έρθει να ρίξει εκατομμύρια. Με τον Παναθηναϊκό δεν θέλω να ασχοληθώ ποτέ ξανά. Το ποτέ μάλλον είναι βαριά λέξη».

Για το θέμα Ομπράντοβιτς: «Ομπράντοβιτς. Ο άνθρωπος αυτός έφυγε το 2012. Πολλά ακούστηκαν τότε. Η ιστορία απέδειξε γιατί έφυγε. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε γιατί δεν χτυπήσαμε την πόρτα του. Κάνετε ρητορικές ερωτήσεις με υπονοούμενα, είτε σε αντίπαλα sites, είτε στα λεγόμενα παναθηναϊκά, που δημιουργούν ζημιά. Τον ίδιο τον πήρατε να τον ρωτήσετε αν τον προσέγγισε κάποιος από τον Παναθηναϊκό για να έρθει; Μάλλον όχι, ε; Κάποιοι που τον προσεγγίσατε έχετε απάντηση; Και τότε δεν υπήρχε λόγος να βγει κάτι στη δημοσιότητα. Βγήκε γιατί είχαν γραφτεί κάποια πράγματα. Μας ανάγκασαν να έχουμε τη σχέση που έχουμε με τον Ομπράντοβιτς.

Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση μας έχει αποκατασταθεί. Έχουμε μιλήσει, οι σχέσεις μας είναι καλές. Εγώ είμαι εκτός μπάσκετ, εκείνος εντός. Ρωτήστε τον. Τον ρώτησε κανείς αν θα ήθελε να γυρίσει φέτος; Ένας δεν βρέθηκε να τον πάρει να τον ρωτήσει; Δεν θέλατε. Θέλατε να δημιουργείτε εντυπώσεις, για το πόσο κακός είναι ο Γιαννακόπουλος. Ότι εγώ δεν αφήνω τη διοίκηση να προσεγγίσει προπονητές. Μπορούν να πάρουν όποιον θέλουν. Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Βόβορας, ως φίλαθλος. Του έχω εκτίμηση. Δεν το ήξερα. Ήρθε ο Κάτας, δεν το ήξερα, δεν με ενδιέφερε διοικητικά. Σαν φίλαθλος, όμως, θέλω το καλύτερο.

Υπήρχαν και φήμες για έναν επιχειρηματία που είχε κλείσει τον Ομπράντοβιτς. Έπαιξε δυνατά αυτό, λάσπη στον ανεμιστήρα. Ότι ήθελε να βάλει λεφτά και δεν τον άφησα εγώ. Εγώ; Τμήμα χορηγιών υπάρχει. Όλοι το ξέρουν, paobc.gr. Μπαίνουν και βλέπουν τους υπεύθυνους. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει και να τους πει τι χρήματα θέλει να βάλει. Όλα αυτά τα οποία λέγονται ότι ο τάδε ήθελε να βάλει λεφτά και δεν τον άφησε ο Γιαννακόπουλος… Όποιος θέλει πάει, χτυπάει την πόρτα και δίνει ό,τι χρήματα θέλει. Μακάρι να έρθουν».

Για την πώληση της ΚΑΕ: «Είμαι καλός οδηγός, ξέρω να παρκάρω. Οι μετοχές δεν παρκάρονται, είναι προς πώληση. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η μία με έναν από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες και η άλλη με μια μεγάλη εταιρεία. Μου είπαν: “Γιαννακόπουλε μπαίνουμε, να αγοράσουμε, αλλά με εσένα μπροστά”. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να αγοράσει. Δύο συζητήσεις υπήρξαν. Μου είπαν ότι θέλουν να μείνω μπροστά. Μου είπαν: “Πρόεδρε, όταν σε εσένα κάνουν αυτά στο σπίτι σου, πώς να μπούμε εμείς μπροστά; Σε χρειαζόμαστε ως ασπίδα”. Δεν έφυγα γιατί δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Δεν θέλω να έχω άλλη σχέση. Είναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου με αυτά που γίνονται μέσα στον Παναθηναϊκό. Δύο Έλληνες μου το είπαν, τους είπα ότι έχω αποφασίσει να απεμπλακώ εντελώς. Η ομάδα είναι προς πώληση, 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης, που έχει χτισεί με εκατομμύρια, αίμα, ιδρώτα και υγεία. Όποιος πάρει τον Παναθηναϊκό θα έχει οφέλη, όλοι το καταλαβαίνουμε. Can you imagine? Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Η Deloitte μου βγάζει την αξία της ΚΑΕ στα 75 εκατ. ευρώ. Όποιος έχει άλλη εικόνα να βγει να με διαψεύσει. Όσοι λένε ότι δεν πουλάω να βγουν να με διαψεύσουν. Εδώ είμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου».

Για την αγάπη του προς την ομάδα: «Την πονάω την ομάδα και θα την πονάω όλη μου τη ζώη. Βοηθάω την ομάδα, γι’ αυτό προσπαθώ να πάρω το ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό ζήτησα από Διαμαντίδη και Αλβέρτη να είναι μπροστά. Γι’ αυτό έβαλα το πιο μεγάλο στέλεχος των επιχειρήσεών μου, τον Τριαντόπουλο στην ομάδα».

Για τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές: «Συζητήσεις έχουν γίνει με επενδυτές, με δύο Έλληνες. Ήθελαν να είμαι μπροστά. Δεν το συζητάω. Μιλάμε και με 15 ομίλους εκτός Ελλάδας. Υπήρχε κορωνοϊός, γίνονται πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύντομα θα υπάρξουν νέα, είμαι ο πρώτος που το θέλω. Το δικό μου κομμάτι της έμπρακτης στήριξης προς την ομάδα έχει κλείσει».

Για το μέλλον της ομάδας: «Δεν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, καθόλου. Μακάρι να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος, με όρεξη. Μακάρι να έρθει κι ο Λάτσης. Ήρθε ένας από τους τρεις πιο δυνατούς Έλληνες οικονομικά. Αλλά, μου ζήτησε να είμαι μαζί του. Δεν μπορώ να είμαι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, με τίποτα».

Για τον Βοτανικό: «Θα τα μάθετε στη Γενική Συνέλευση. Θα σας τα πουν, αν σας τα πουν. Εγώ ό,τι είχα να πω για τον Βοτανικό τα είπα. Από εκεί και πέρα… Δεν ξέρω τι θα ψήφιζα για τον Βοτανικό, έχω χάσει τις εξελίξεις. Αυτό που βλέπω να γίνεται δεν έχει σχέση με το τι είχα συμφωνήσει εγώ στις αρχές».

Για τον Μήτογλου: «Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Ντίνος. Νομίζω πως κάνει λάθος επιλογή. Μου είπαν ότι του προσφέραμε καλύτερα χρήματα από την Αρμάνι. Αλλά θέλει να πάει να δοκιμάσει το εξωτερικό. Δικαίωμά του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις