ΚΟΣΜΟΣ. Η κληρωτίδα είχε κέφια κι έβγαλε οκτώ ομίλους που παρουσιάσουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κάνουν τους φιλάθλους πως και πως την έναρξη της δράσης (αυτό θα συμβεί το διήμερο 14-15/9).

Χωρίς αμφιβολία ξεχωρίζει ο πρώτος όμιλος, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει στο ρόστερ της τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Επίσης, υπάρχει κι η Λειψία που θα επιχειρήσει να «σπάσει» αυτή τη δυάδα. Ο πιο... εμπορικός, πάντως, είναι ο δεύτερος όμιλος εκεί όπου θα συναντηθούν Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Πόρτο και Μίλαν!

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει εκπρόσωπο την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο τέσσερις παίκτες από τη χώρα μας θα αγωνιστούν στους ομίλους. Ο λόγος για τον Κώστα Τσιμίκας της Λίβερπουλ, τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό της Σερίφ, αλλά και τον Ορέστη Καρνέζη της Λιλ.

Αναλυτικά οι όμιλοι

1ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί, Λειψία, Κλαμπ Μπριζ

2ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Πόρτο, Μίλαν

3ος όμιλος: Σπόρτινγκ, Ντόρτμουντ, Άγιαξ, Μπεσίκτας

4ος όμιλος: Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ, Σέριφ Τίρασπολ

5ος όμιλος: Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου

6ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αταλάντα, Γιούνγκ Μπόις

7ος όμιλος: Λιλ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ

8ος όμιλος: Τσέλσι, Γιουβέντους, Ζενίτ, Μάλμε

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών

1η Αγωνιστική: 14/15 Σεπτεμβρίου

2η Αγωνιστική: 28/29 Σεπτεμβρίου

3η Αγωνιστική: 19/20 Οκτωβρίου

4η Αγωνιστική: 2/3 Νοεμβρίου

5η Αγωνιστική: 23/24 Νοεμβρίου

6η Αγωνιστική: 7/8 Δεκεμβρίου

Player of the year ο Ζορζίνιο

Στο πλαίσιο της διαδικασίας δόθηκαν και τα βραβεία για τους κορυφαίους της σεζόν 2020/21, με τον Ζορζίνιο της Τσέλσι να αναδεικνύεται παίκτης της χρονιάς. Να θυμίσουμε ότι είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου από τους «μπλε», αλλά και του Euro 2020 από την Ιταλία. Ο Έριλνγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου επιθετικού, ο συμπαίκτης του Ζορζίνιο, Ενγκολό Καντέ εκείνο του κορυφαίου μέσου, ενώ αμυντικός της σεζόν αναδείχθηκε ο Ρούμπεν Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι. Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Εντουάρντ Μεντί της Τσέλσι.

Η στιγμή που ξεχώρησε...

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν χωρίς αμφιβολία η βράβευση του Σίμον Κιάερ και των γιατρών που έσωσαν τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν άκρως συγκινητικές καθώς όταν οι γιατροί ανέβηκαν για να παραλάβουν το βραβείο President's Award οι παρευρισκόμενοι τους χάρισαν ένα standing ovation.

Πηγή: NewsBomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις