ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη είναι πόλη με αρχαία παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεκάδες Ολυμπιονίκες άνδρες και μια γυναίκα. Η μεταπολεμική πόλη γνώρισε τον αθλητισμό μέσα από συλλογικές προσπάθειες με ιστορικότερη αυτή του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου. Σήμερα δεκάδες σύλλογοι και Σωματεία έχουν την ευθύνη άθλησης και αγωγής των παιδιών και των νέων της Σπάρτης σε δεκάδες αθλήματα και σπορ.

Προ ημερών στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, σε εκδήλωση με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, οι Σπαρτιάτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι και στον κλάδο των αθλημάτων πάλης, πυγμής και των πολεμικών τεχνών η πόλη έχει επιδόσεις.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός Σπάρτης σε συνεργασία με Ομοσπονδίες και Συλλόγους έγινε επίδειξη, Πάλης, Πυγμαχίας, Παγκρατίου, Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης. Παιδιά και νέοι από τη Σπάρτης που εκπαιδεύονται στις παλαίστρες και στα γυμναστήρια των Συλλόγων έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πυγμής, την αξία της επιμονής και την ουσία της πειθαρχίας.

Αυτή η πρώτη προσπάθεια ανάδειξης των συγκεκριμένων αθλημάτων συνοδεύτηκε και από πρόταση να γίνει η Σπάρτη Παγκόσμιο Κέντρο Αγώνων Πάλης, Πυγμαχίας και Πολεμικών Τεχνών.

Στην εκδήλωση παρόντες εκπρόσωποι αρχών, μέλη συλλόγων και πολίτες.

O πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης Σταύρος Περγαντής δήλωσε στο notospress.gr: «Ήταν η πρώτη προσπάθεια να έρθει η πόλη σε επαφή με αυτά τα αθλήματα, σε δημόσιο χώρο. Πήγε καλά. Θα συνεχίσουμε με το μέτρο και την προσοχή που αρμόζει. Η Σπάρτη θα ζήσει σημαντικές στιγμές γύρω από τον αθλητισμό. Είναι μια επιστροφή εκεί όπου υπάρχει πραγματικός αγώνας σώματος και ψυχής, ιερή σχέση αθλητή – γυμναστή και η προσπάθειά μας πέρα από την ενημέρωση και επιβράβευση της σύγχρονης Σπάρτης αποτελεί φόρο τιμής στους αξεπέραστους μαχητές στην ιστορία αυτής της πόλης»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις