ΣΠΑΡΤΗ. Με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Σπάρτης - για 1η φορά και μέσα σε αστικό ιστό – οι «Σπαρτιάτες Δρομείς» διοργανώνουν τη σειρά αγώνων με την ονομασία, SPARTA CITY ULTRA.

Τι περιλαμβάνει το Sparta City Ultra:

  • Αγώνα 6 ωρών
  • Αγώνα 12 ωρών
  • Αγώνα 24 ωρών

Πιστοποιημένη διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη και η επίτευξη όποιου ορίου πρόκρισης ή ακόμα και Παγκοσμίου Ρεκόρ επικυρώνεται από τους επίσημους κριτές της Ομοσπονδίας που θα εποπτεύουν την διοργάνωση.

Αναμένεται και η χορήγηση του Bronze Labelling από την International Association of Ultrarunners (IAU) ,δίνοντας την αναγνώριση στην προσπάθεια να καθιερωθεί ως Διεθνής Αγώνας με την προσέλευση Elite Αθλητών.

«Δίνεται η ευκαιρία σε συμπολίτες μας να συμμετέχουν με την παρουσία τους στηρίζοντας την διοργάνωση που αφορά την άνοδο του Αθλητικού Τουρισμού στη Πόλη μας», αναφέρουν οι Σπαρτιάτες Δρομείς.

  • Γίνε εθελοντής

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εθελοντή που θα δώσει στη διοργάνωση την αίγλη που αξίζει σε μια κοινή προσπάθεια για την εξωστρέφεια της Πόλη μας

https://forms.gle/Y1tDZN4thxLfrcs67

Κάποιες πρώτες πληροφορίες

Και οι 3 αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σπάρτης, και πιο συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου!

Όπως γίνεται γνωστό από τους Σπαρτιάτες Δρομείς,

«Οι εκκινήσεις θα γίνουν και οι 3 από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, και οι δρομείς θα κατέβουν για 1 χιλιόμετρο την κεντρική Λεωφόρο της Σπάρτης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και αφού στρίψουν σε καθορισμένο σημείο, θα ανέβουν πάλι για 1 χιλιόμετρο από το αντίθετο ρεύμα την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου! Έτσι ένας πλήρης κύκλος των αγώνων, θα είναι ακριβώς 2 χιλιόμετρα!

Καθόλη την διάρκεια των αγώνων, και τα 2 ρεύματα της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα είναι κλειστά, και δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων!

Τις επόμενες αμέσως εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες και το άνοιγμα των εγγραφών!»

Οι αγώνες θα διεξαχθούν, Σάββατο και Κυριακή 19 - 20/2/2022

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις