Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

Συνέχεια επιτυχών για τους ποδηλάτες του Σπαρτιατικού, που δεν σταματάνε να φέρνουν νίκες και μετάλλια αποδεικνύοντας ότι το 2012 θα είναι για την ποδηλασία της Σπάρτης η πιο επιτυχημένη χρονιά.

Συγκεκριμένα σε πανελλήνια ημερίδα πίστας στο ποδηλατοδρόμιο Αθηνών στις 29-30 Σεπτεμβρίου, στην κατηγορία παίδων ο Αντωνόπουλος Τάσος κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο ενώ ο Παπαδόγιαννης Σπύρος ήρθε 4ος.

Οι δυο ποδηλάτες του Σπαρτιατικού έλαβαν μέρος στο αγώνισμα ΟΜΝΙΟΥΝ που περιλαμβάνει 6 αγωνίσματα αντοχής. Η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται με τις θέσεις που έχει πάρει κάθε ποδηλάτης. Ο Αντωνόπουλος κέρδισε τα 4 από τα 6 αγωνίσματα ενώ ο Παπαδόγιαννης σε ένα αγώνισμα κατετάγη 7ος χάνοντας το μετάλλιο.

Επίσης το Σάββατο 6/10 στο ποδηλατοδρόμιο Αθηνών διεξήχθη η πανελλήνια ήμερα νεολαίας με συμμετοχή αθλητών από 7 έως 15 ετών.

Οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού ήταν και εδώ πρωταγωνιστές κατακτώντας με τους Δημητρόπουλο Βασίλη και Χριστάκο Δημήτρη την 1η και 2η θέση στο αγώνισμα ταχύτητας στη κατηγορία παμπαίδων. Πολύ καλές εμφανίσεις ακόμη πραγματοποίησαν οι αθλητές Τράκα Άλκηστης και Αργυρόπουλος Αχιλλέας.

Το Σάββατο 6-10 πραγματοποιήθηκε η 24η Σπαρτακιάδα και στην αφετηρία στην Αθήνα βρέθηκαν 228 ποδηλάτες ενώ τελικά τερμάτισαν 222 στην πλατεία της Σπάρτης το μεσημέρι. Μεταξύ των τερματισμένων και με πολύ καλές θέσεις ήταν και οι αθλητές του Σπαρτιατικού Χριστόπουλος Ηλίας, Αλεξάκης Δώρος, Τριανταφυλλάκος Ηλίας και Παπαδόγιαννης Θεόδωρος.

Την Κυριακή και στο διασυλλογικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ξηροκάμπι την 1η θέση στα μίνι μεγάλα κατέκτησε ο Δημητρόπουλος Παναγιώτης του Σπαρτιατικού ενώ στην κατηγορία μίνι μακρά την 1η θέση κατέλαβε ο Κωνσταντάκος Βασίλης του Μίλων Σπάρτης. Στους αθλητές βρέθηκαν κοντά οι προπονητές του συλλόγου Καρούνος Παναγιώτης, Γιαννιώσης Βασίλης και Βορβής Χρήστος.