ΜΥΣΤΡΑΣ. Εκκινεί, σήμερα Σάββατο 9/4, ο Λακεδαιμόνιος Αγώνας Δρόμου, 128 χλμ, από την Κάτω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά (15:30 – 16:00).

Ο Αγώνας είναι διήμερος (9 – 10 Απριλίου) και καλύπτει την διαδρομή Μυστράς – Γεράκι – Κάστρο Μονεμβασίας!

Ο Τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου, στην Πλατεία Ελκομένου Χριστού, μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, (04:00– 14:00).

Η ιδέα

Η κεντρική ιδέα είναι να συνδεθούν τα τρία Βυζαντινά Κάστρα της Λακωνίας, δηλαδή ο Μυστράς, το Γεράκι και η Μονεμβασία, που άκμασαν κατά την περίοδο του Βυζαντίου.

Ασφάλτινη διαδρομή

Όλος ο αγώνας διεξάγεται επί ασφάλτινης διαδρομής με αφετηρία τον Μυστρά (Κεντρική Κάτω Πύλη) και τερματισμό την Μονεμβασιά, εντός του Κάστρου.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή:

Μυστράς – Σπάρτη – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι – Αγ. Δημήτριος Ζάρακος – Διασταύρωση Κρεμαστής – Λαμπόκαμπος – Ρειχειά – Αγ. Ιωάννης Ζάρακα – Γέρακας – Λιμάνι Γέρακα – Αρριάνα – Παλαιά Μονεμβασιά – Αγ. Ιωάννης Μονεμβασιάς – Μονεμβασια – Κάστρο Μονεμβασιάς!

«Τα χιλιόμετρα του αγώνα είναι 128, εκ των οποίων τα τελευταία 250 μέτρα να πραγματοποιούνται εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς όπου και ο τερματισμός!»

  • Credits

Τον Αγώνα διοργανώνουν ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασιάς, οι Σπαρτιάτες Δρομείς ως τεχνικοί σύμβουλοι του, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις