ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε μια γιορτή για τον αθλητισμό, χιλιάδες πολίτες της Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωί της Παρασκευής ένα υπερθέαμα αγώνων άλματος επί κοντώ στην Κεντρική Πλατεία - Βασ. Γεωργίου της πόλης. Πρόκειται για την αθλητική εκδήλωση «Kalamata Street Pole Vault» που διοργανώνει ο «Γ.Σ. Ακρίτας 2016» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση μάλιστα διαθέτει και μια καινοτομία, η οποία έγκειται στο γεγονός ότι υλοποιείται σε υπαίθριο χώρο, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, προσφέροντας την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να απολαύσει ζωντανά εντυπωσιακό θέαμα αλμάτων επί κοντώ καταξιωμένων αθλητριών και αθλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει σπουδαία την αθλητική εκδήλωση , ενώ επεσήμανε πως ο Δήμος στηρίζει τον αθλητισμό, τον οποίο βλέπει ως ένα κοινωνικό αγαθό. Παράλληλα ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του «Γ.Σ. Ακρίτα 2016», Πέτρο Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και τους αθλητές και παράγοντες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση.

Τον λόγο πήρε και ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και, όπως στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας, να προστεθεί σε αυτήν και ο αγώνας άλματος εις μήκος. Τη χαρά του που βρίσκεται στην Καλαμάτα για τους αγώνες εξέφρασε και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Μανώλης Καραγιάννης, ενώ ο Κερκυραίος προπονητής του αθλήματος, Παύλος Σκορδίλης, το χαρακτήρισε «σπουδαίο αθλητικό γεγονός» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεται το επί κοντώ που έχει δοξάσει την Ελλάδα».

Η αθλήτρια του επί κοντώ, Ελένη Πόλακ είπε ότι η εκδήλωση της Καλαμάτας «είναι κάτι το ξεχωριστό για εμάς που χρειαζόμαστε αγώνες για να διατηρούμαστε σε φόρμα». Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή της να προπονείται στην Καλαμάτα τόνισε ότι ο «άνεμος είναι καλός και οι καιρικές συνθήκες τέλειες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις