ΕΛΛΑΔΑ. Ο Μίλτος Τέντογλου γράφει μια μοναδική ιστορία για το ελληνικό μήκος και θέλει να πηδήξει μακρύτερα από κάθε άλλον αθλητή στο παρελθόν.

Χθες, ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο μήκος των ανδρών, κάνοντας ρεκόρ αγώνων με 8,52 στο Μόναχο.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού σου, υπάρχει κάπου κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ;» τον ρώτησε δημοσιογράφος της ΕΡΤ. «Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να 'χει στο μυαλό του τα 9 μέτρα. Είναι το όνειρο των ονείρων για όλους. Όλοι το έχουν στο μυαλό τους και εννοείται ότι το έχω κι εγώ. Πολύ δύσκολο. Εννοώ θέλω μισό μέτρο ακόμα - λίγο λιγότερο - αλλά πάντα είναι στο μυαλό μου και θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω» απάντησε ο Μίλτος Τέντογλου.

Στα πιο άμεσα σχέδιά του, το παγκόσμιο πρωτάθλημα φυσικά: «Του χρόνου έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν θέλω να μου ξεφύγει του χρόνου. Φέτος μου ξέφυγε. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει», δήλωσε στην κάμερα. «Χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα σήμερα. Μπορούσα και στο παγκόσμιο να το κάνω αλλά είναι δύσκολο», πρόσθεσε.

«Είσαι ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους αθλητές» σχολίασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την επίδοση του 8,52μ με τον Τέντογλου να απαντά: «Κι εγώ πιστεύω ότι είμαι μια κλάση ανώτερος, ακόμα κι αν χάνω μερικούς αγώνες, δεν έχει σημασία, γιατί είμαι σταθερά στο βάθρο, σε όλους τους αγώνες. Και έχουν αλλάξα πάρα πολλά άτομα στο βάθρο αλλά εγώ παραμένω πάντα εκεί. Και ακόμα και στο Diamond League, οκ έχασα στο Μονακό αλλά δεν έχει σημασία, όλοι χάνουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση να πηγαίνω να κερδίζω κάθε αγώνα. Πραγματικά είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και συνήθως στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις