ΠΑΤΡΑ. Ο Απόλλωνας υποδέχθηκε τον Κολοσσό στην Πάτρα για την 8η αγωνιστική της Basket League στον... μαραθώνιο της παραμονής και ανεβάζοντας κατακόρυφα ρυθμούς επικράτησε με 85-66.

Ο Κολοσσός πάλεψε για τρία δεκάλεπτα κυνηγώντας την ανατροπή, ωστόσο είδε τον Σταρκς να τραυματίζεται λίγο πριν το 30', έχασε τη συγκέντρωσή του και δεν κατάφερε για πέμπτο αγώνα να καταγράψει νίκη μακριά από την Ρόδο.

Ο αγώνας

Με δυνατές μάχες αλλά χαμηλό σκορ ξεκίνησε το ματς, με τον Καράμπελα να διαμορφώνει το 8-2 για τον Απόλλωνα με τη συμπλήρωση του τρίτου λεπτού και τους παίκτες του Κολοσσού να... ψάχνουν το χέρι τους από μακριά. Κόφεϊ κα Ντίξον ανέβασαν ρυθμούς επιθετικά με τον πρώτο να μειώνει σε 17-14 μετά το τρίποντο του Γκρίφιν που είχε δώσει στους γηπεδούχους το +7, κάτι που πέτυχε ξανά με τρίποντο και φάουλ στο 8'. Σε αυτή την απόσταση έκλεισε και το δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν λύση στο 0/6 από το τόξο.

Ο Απόλλωνας... άνοιξε το πεδίο των σκόρερ του, προστέθηκαν στο μοτίβο οι Μπόγρης και Τέιλορ για να φτάσουν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (30-20) στο 13ο λεπτό.

Μετά από 7 προσπάθειες στο σίδερο για τον Κολοσσό, ο Χρυσικόπουλος βρήκε στόχο από την περιφέρεια για το 32-25 και συνέχισε να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι με τον Μορέιρα να απαντά στα ξεσπάσματα των Μαστρογιαννόπουλου και Καράμπελα (42-31) με 14 πόντους στο δεκάλεπτο. Η στατιστική του ημιχρόνου κατέγραψε 12/16 δίποντα, 5/9 τρίποντα έναντι 16/25 και 1/7 για το 46-39.

Η άμυνα του Κολοσσού ορθοπόδησε με την επιστροφή αναγκάζοντας τον Απόλλων σε λάθη και τραβηγμένα σουτ δίνοντας την ευκαιρία στον Σταρκς να μειώσει στους 3 με τέσσερις προσωπικούς πόντους (46-43). Οι Πατρινοί μέτρησαν αρκετά άστοχα σουτ σε εκείνο το διάστημα, όμως διατηρούσαν κεφάλι στο σκορ παρά τις εμπνεύσεις των Γιαννόπουλου και Μορέιρα (50-48), αφού οι Τέιλορ και Ντέιβις έδωσαν ανάσα με το σερί 5-0 που έφτιαξαν. Οι παίκτες του Βετούλα εκμεταλλεύτηκαν κάθε κενό που δημιούργησαν, ο Κολοσσός για δύο αγωνιστικά λεπτά έβρισκε σκορ μόνο από βολές μέχρι και που ανέλαβε ο Γιαννόπουλος (ξεπέρασε τους 2000 πόντους στο πρωτάθλημα) να εκτελέσει από μακριά και ο Όσμπορν να κάνει το 60-57 κάτω από το καλάθι με buzzer beater.

Στα πρώτα λεπτά της καθοριστικής περιόδου, ο Απόλλωνας στηρίχτηκε στα μεγάλα σουτ από την τριπλέτα Ντέιβις- Καράμπελα και Τέιλορ ανοίγοντας την ψαλίδα στους 16 πόντους (75-59) 6'28'' πριν το τέλος. Ο τραυματισμός του Σταρκς στα τέλη της τρίτης περιόδου στέρησε επιλογές από το σύνολο του Παπαθεοδώρου που είδε τους Πατρινούς να κάνουν το 21-4 και να... καθαρίζουν την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 46-39, 60-57, 85-66

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η αποχώρηρη του Σταρκς στέρησε επιλογές στην επίθεση για τον Κολοσσό, οι Πατρινοί που ξεπέρασαν τους μέρους όρους τους στο σκοράρισμα έτρεξαν επιμέρους 25-9 στην τελευταία περίοδο και άφησαν τα όσα προηγήθηκαν στο παρελθόν.

O MVP: Ο Ράιαν Τέιλορ σκόραρε 20 πόντους (εκ των οποίων 10 στην τρίτη και 7 στην τέταρτη περίοδο) με 6/9 δίποντα και 2/3 τρίποντα με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Διόλου αφανείς τόσο ο Ντέιβις με 17 πόντους (5/5 2π., 1/4 3π.) με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, όσο και ο Καράμπελας των 9 πόντων με 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τιγκ δεν βοήθησε στα λεπτά που αγωνίστηκε ενώ αποβλήθηκε και με 5 φάουλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 73% του Απόλλωνα στο δίποντο και τα 13 κλεψίματα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος ξεπέρασε τους 2000 πόντους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Απόλλωνας πετυχαίνει την δεύτερη νίκη του στα τελευταία τρία ματς και ανεβαίνει ψυχολογικά κερδίζοντας έδαφος στην βαθμολογία για την προσπάθεια της παραμονής. Από την άλλη, ο Κολοσσός λειτουργεί με δύο... πρόσωπα εντός (3-0) και εντός έδρας (0-5).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις