ΠΕΡΘ. ΗΜαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-0 σετ την Ελίζ Μέρτενς (6-1, 7-5) στο μονό των γυναικών στο πλαίσιο της αναμέτρησης Ελλάδα-Βέλγιο για τον α’ όμιλο του τουρνουά τένις United Cup που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας και έστειλε τη «γαλανόλευκη» στους «8» του θεσμού ή αν θέλετε στον… τελικό της πόλης όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γαλλίας – Κροατίας με έπαθλο την πρόκριση στο Final 4.

Το ματς δεν άρχισε ιδανικά για τη Μαρία Σάκκαρη. Τα πολλά λάθη της έδωσαν το δικαίωμα στην Ελίζ Μέρτενς να κάνει break στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου σετ. Αντέδρασε, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκμεταλλευόμενη με τη σειρά της τα πολλά λάθη της αντιπάλου της και ισοφάρισε σε 1-1. Στο επόμενο παιχνίδι είχε τον απόλυτο έλεγχο και με μεγάλη ευκολία έγραψε το 2-1.

Έχοντας το προβάδισμα και το μομέντουμ υπέρ της, η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε το πρώτο σετ να ξεφύγει από την επιρροή της. Η Μέρτενς δεν είχε απαντήσεις στο ρεπερτόριο της Ελληνίδας σταρ. Έπειτα από διπλό λάθος της Βελγίδας, έγινε το 3-1 (νέο break). Με love game έκανε το 4-1 και πλέον το σετ ήταν… δικό της. Η Μέρτενς είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια παραίτησης από την αδυναμία της να βρει τον τρόπο να διαπεράσει την άμυνα της Σάκκαρη.

Με άνεση, η Σάκκαρη έκανε το 5-1 και το 6-1 έχοντας βελτιώσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά της στο σερβίς σε σύγκριση με το πως άρχισε το ματς. Έβγαλε στο court όλη την… ιεραρχία που έχει το νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης. Εντόπισε και πίεσε τα αδύναμα σημεία της Μέρτενς μέχρι που πέτυχε τον σκοπό της. Χαρακτηριστικό πως τα αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ ήταν 4-17 υπέρ της!

Η Μέρτενς μπήκε αποφασισμένη να παίξει τα ρέστα της στο δεύτερο σετ. Πάλεψε, στο πρώτο game, αλλά η Σάκκαρη βρήκε τις απαντήσεις. Αν και βρέθηκε στα σχοινιά, επέστρεψε και έκανε το 1-0 (break). Η Βελγίδα, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Αντέδρασε κι έκανε break για το 1-1 «τρέχοντας» την Ελληνίδα στις γωνίες. Με το ματς να έχει μπει σε μια περίεργη δυναμική όπου οι δύο τενίστριες έπαιζαν καλύτερα όταν το σερβίς το είχε η αντίπαλος, η Σάκκαρη έκανε νέο break για το 2-1. Με ωραίο winner έγραψε το 3-1.

Η Μέρτενς έκανε το 3-2, αλλά η Σάκκαρη με δύο άσους πήρε το game για το 4-2. Ωστόσο, «χαλάρωσε». Άρχισε να κάνει λάθη και έχασε τη συγκέντρωση και το ρυθμό της με αποτέλεσμα η Μέρτενς να της πάρει τα τρία επόμενα games και να κάνει την ανατροπή προηγούμενη με 5-4. Αντέδρασε η Μαρία Σάκκαρη και πήρε δύο απανωτά games κάνοντας το 6-5 υπέρ της. Σέρβιρε για το σετ και το πήρε με 7-5.

Αργότερα, σήμερα (3/1) ο Μιχάλης Περβολαράκης αναμετριέται με τον Ζιζού Μπεργκς στο μονό των ανδρών, ενώ το νωρίτερο στις 07:00 η Μαρία Σάκκαρη θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μικτό διπλό όπου θα αντιμετωπίσουν το δίδυμο Ελίζ Μέρτενς-Νταβίντ Γκοφέν.

Βόλτα στο πάρκο με τα κοάλα

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε το πάρκο άγριας ζωής Κάβερσαμ στο Περθ μαζί με την συναθλήτριά της Καρολίν Γκαρσία από τη Γαλλία. Είχε την ευκαιρία να δει και φωτογραφηθεί με άγρια ζώα της Αυστραλίας, όπως κοάλα και άλλα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις