ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Η διοργάνωση του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Europe Youth Series 2023 τον Οκτώβριο στο Λουτράκι είναι μια εξέλιξη που τιμά και την ΕΦΟΕΠΑ για τη σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια που κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έκανε δεκτή την υποψηφιότητα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ν’ αναλάβει τουρνουά στο πλαίσιο του νέου θεσμού Europe Youth Series που αρχίζει φέτος.

Η χώρα μας θα διοργανώσει ένα από τα Οπεν της σειράς, που αφορά παιδιά έως 13 κι έως 15 ετών, στο χρονικό διάστημα 25 με 29 Οκτωβρίου 2023 στο Λουτράκι. Είχε πάρει εδώ και λίγο καιρό τα θετικά μηνύματα από την ETTU και τώρα έλαβε με χαρά και την επίσημη ειδοποίηση ότι το event του Λουτρακίου έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι. Και μόνο αν σκεφτεί κάποιος ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει πρώτη φορά τουρνουά μικρών ηλικιών πανευρωπαϊκής εμβέλειας (εξαιρούνται δηλαδή, τα δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα νέων το 1973 και το 1987) αντιλαμβάνεται τη σημασία του γεγονότος και τα οφέλη που στην πορεία μπορούν να προκύψουν από αυτό.

Τόπος διεξαγωγής είναι το κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος». Το τουριστικό Λουτράκι και ο συγκεκριμένος χώρος έχουν φιλοξενήσει με επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες ποικίλες δραστηριότητες στο άθλημα κι από διεθνείς αγώνες το Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων το 2002 και την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας ανδρών για το Ευρωπαϊκό Λιγκ το 2009.

Η ETTU έχει γνωστοποιήσει αυτή τη στιγμή προς τις ομοσπονδίες πέντε τουρνουά U13 και U15 για το 2023. Θα γίνουν σε Κροατία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Ελλάδα και Τουρκία. Στη λίστα υπάρχουν και τα πρώτα στοιχεία για το κάθε τουρνουά.

Για το Greece Open, όπως τιτλοφορείται, αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιηθούν 16 τραπέζια για τους αγώνες και άλλα οκτώ για τις προπονήσεις. Επίσης, θα γίνουν τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού.

Οι ομάδες θα είναι μικτές, δηλαδή θα σχηματιστούν από αγόρια και κορίτσια, κάτι που αποτελούσε και βασική πρόταση της ETTU, στα πρότυπα του περυσινού Europe Challenge Under 13, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, σαν συνέχεια της διοργάνωσης του 2022. Δεν θα διεξαχθεί το αγώνισμα του διπλού μικτού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις