ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ειδικότερα, η 17χρονη Αλεξία με καταγωγή από τη Σπάρτη και την Χίο, η οποία διανύει φέτος την τελευταία σχολική χρονιά, έσπασε πρόσφατα το φράγμα των 1000 πόντων στο σχολείο της, λίγους μήνες πριν συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στο New York University (NYU). Μάλιστα, το σχολείο «Archbishop Molloy» αναγνώρισε το επίτευγμα της νεαρής ομογενούς, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

«Το γεγονός ότι σκόραρα τον 1000ό στο σχολείο είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Κατά τη διάρκεια του Covid αμφέβαλλα αν θα το κάνω, λίγοι άλλωστε το είχαν καταφέρει», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η Αλεξία Μουσουρούλη.

Το ταλέντο της Αλεξίας το ανακάλυψε ένας από τους προπονητές στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, όταν ήταν ακόμη 7 ετών, συστήνοντας στους γονείς της να τη βοηθήσουν να το αναπτύξει. Η ίδια βελτιώθηκε με τα χρόνια και έφτασε στο σημείο να την αναζητήσουν οι ίδιοι οι προπονητές από κάποια Πανεπιστήμια, προκειμένου να την εντάξουν στο δυναμικό τους.

Alexia-Mousouroulis_6483441-760x1024.jpg
Η Αλεξία Μουσουρούλη με τους γονείς της, Τίνα και Δημήτρη Μουσουρούλη και τον αδερφό της, Ιωάννη. Φωτογραφία: ekirikas.com

«Εχω συμφωνήσει με το NYU για να παίξω μπάσκετ σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής βέβαια, δεν σκέφτομαι επαγγελματική καριέρα στην καλαθοσφαίριση. Με ενδιαφέρει ο κλάδος των επιχειρήσεων και κυρίως τα Οικονομικά για τη μετέπειτα σταδιοδρομία μου, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακριβώς τι θέλω να κάνω», προσθέτει στη συνέχεια, τονίζοντας ότι τα συναισθήματα για την επικείμενη αποφοίτησή της είναι ανάμεικτα.

«Ολα αυτά τα χρόνια του σχολείου ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα. Γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους. Θα έχω πάντα στην καρδιά μου όσα πήρα από εκεί», αναφέρει η Αλεξία Μουσουρούλη, επισημαίνοντας πως για τη δική της γενιά η πανδημία ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία, εν μέσω εφηβείας.

«Η περίοδος της πανδημίας ήταν μια ξεκάθαρα διδακτική εμπειρία, η οποία με δίδαξε να αξιοποιώ όλες τις ευκαιρίες που έχω, διότι ο χρόνος περνάει γρήγορα. Φέτος ήταν η πρώτη φυσιολογική χρονιά μου στο Λύκειο. Ο Covid μας έδειξε ότι ο χρόνος πετάει και πρέπει να ζούμε κάθε λεπτό και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», καταλήγει, μεταξύ άλλων.

Alexia-Mousouroulis-6483441-768x961.jpg
Αλεξία Μουσουρούλη, που άφησε το στίγμα της στην ομάδα του σχολείου Archbishop Molloy, θα συνεχίσει την στα διοδρομία της στο NYU. Φωτογραφία: ekirikas.com

Ταξιδεύει στην Ελλάδα

Η Αλεξία Μουσουρούλη, ένα ελληνόπουλο δεύτερης γενιάς, έλκει την καταγωγή της από τη Σπάρτη και την Χίο και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και στο πλαίσιο αγώνων καλαθοσφαίρισης με την Super League Athletic Academy.

«Εκτός από το μπάσκετ, βιώνουμε μια τεράστια εκπαιδευτική εμπειρία, συναντάμε προπονητές από το NBA και την G League και παίζουμε με κορίτσια επιπέδου εθνικών ομάδων. Επόμενο ταξίδι είναι τον Απρίλιο και θα χαρώ πολύ να πάω», τόνισε η 17χρονη ομογενής.

Τέλος, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της ως προπονήτρια στα κορίτσια της 4ης Τάξης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις