ΕΛΛΑΔΑ. Η Super League 2 ανακοίνωσε ότι οι Αντώνης Ροκάκης, Πέτρος Μαρτσούκος και Παναγιώτης Αλεξόπουλος θα διεκδικήσουν την προεδρία του συνεταιρισμού στις εκλογές της Τετάρτης 8 Μαρτίου. Τα δύο από τα 3 πρόσωπα σχετίζονται με τη Λακωνία, οι Μαρτσούκος και Αλεξόπουλος.

Η θέση του προέδρου της Super League 2 έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου στη θυελλώδη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

Πρώτος υποψήφιος είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πρωτοβουλία να ηγηθεί μιας προσπάθειας αποκατάστασης της σχέσης της κατηγορίας κυρίως με την ελληνική κυβέρνηση και εύρεσης των απαραίτητων οικονομικών πόρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνη Ροκάκη, ο οποίος πείστηκε τα τελευταία 24ωρα από ομολόγους του να βγει στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να βγει η κατηγορία από το τέλμα που βρίσκεται.

Δεύτερος υποψήφιος είναι το αφεντικό του Αστέρα Βλαχιώτη, Πέτρος Μαρτσούκος. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρουσιαζόταν ως ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ στην κούρσα διαδοχής του Λεουτσάκου, σε μια προσπάθεια της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ να διατηρήσει υπό τον έλεγχο της την προεδρεία της κατηγορίας (είναι γνωστό ότι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος αποτελούσε προσωπική επιλογή του Γιάννη Παπαδόπουλου όταν εξελέγη με αντίπαλο τον Άρη Λυχναρά στις εκλογές της Football League το 2018).

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, προέκυψε και μια ακόμη υποψηφιότητα - έκπληξη, αυτή του πρώην κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και λέκτορα του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού στη Σπάρτη, Παναγιώτη Αλεξόπουλου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 8 Μαρτίου και αναμένονται πλέον με τεράστιο ενδιαφέρον. Άλλωστε, όποιος εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 150.000€ για κάθε ομάδα (είτε από αύξηση του ποσοστού από το Στοίχημα, είτε από χορηγίες), καθώς αν δεν τα καταφέρει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας θα κινδυνέψει να τιναχτεί στον αέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League για τις εκλογές

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη λήξη υποβολής των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου της Super League 2, κατατέθηκαν οι εξής αιτήσεις:

  • Αλεξόπουλος Παναγιώτης / Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Μαρτσούκος Πέτρος / Πρόεδρος Αστέρα Βλαχιώτη – Επιχειρηματίας
  • Ροκάκης Αντώνιος / Πρόεδρος ΠΑΕ Χανιά – Επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις