ΚΥΘΗΡΑ. Το Kythira Bike Challenge 2023 είναι αναμφισβήτητα πρόκληση για τους ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, που θα αγωνιστούν στον ποδηλατικό μαραθώνιο των 74 χιλιομέτρων ή στις μικρότερες διαδρομές των 33 και 19 χιλιομέτρων, όλες με κοινή αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Ποταμού.

Ο αγώνας, που διοργανώνει το Σάββατο 1η Απριλίου το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) με την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν ποδηλατικά το νησί των Κυθήρων διακεκριμένοι ποδηλάτες, που πρωταγωνιστούν στην ελληνική ποδηλατική σκηνή.

Οι εναλλαγές στα τοπία της διαδρομής, τα περάσματα από δασικά αλλά και γυμνά, πετρώδη μονοπάτια με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους, η κάθετη διάσχιση του νησιού αλλά και οι γραφικοί οικισμοί που διασχίζει ο ποδηλατικός αγώνας είναι δεδομένο ότι θα αφήσουν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς ποδηλάτες.

Ο στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερώσουν ένα ή περισσότερα πανελλήνια ποδηλατικά ραντεβού στα Κύθηρα, και να αναδείξουν μια διαφορετική τουριστική προσέγγιση του νησιού.

  • Ακολουθείστε τον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης στα social media: Facebook / Instagram / Twitter

Καλή μας αντάμωση!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις