ΠΑΡΙΣΙ. «Είχα το προνόμιο να προπονήσω τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Λιονέλ στο Parc des Princes εναντίον της Κλερμόν. Ελπίζω η υποδοχή του να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν...ανακοίνωσε την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αύριο θα υποδεχθεί την Κλερμόν στην τελευταία αγωνιστική-38η- της Ligue 1.

«Φέτος ήταν ένας σημαντικό παίκτης για εμάς, πάντα διαθέσιμος. Παρατηρήσεις ή επικρίσεις, δεν τις βρίσκω καθόλου δικαιολογημένες. Όταν έχεις μια σεζόν με το Μουντιάλ στη μέση, και καταλήγεις με στατιστικά 21 γκολ και 20 ασίστ...Πάντα ήταν στην υπηρεσία της ομάδας. Ήταν μεγάλο προνόμιο να τον έχω σε όλη τη σεζόν», πρόσθεσε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου (3/6).

Ο Γάλλος προπονητής στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χειρότερη και καλύτερη ανάμνηση της σεζόν, επιλέγοντας για χειρότερη «τη διπλή αναμέτρηση με την Μπάγερν» στα νοκ άουτ του Champions League και ως καλύτερη τον τίτλο του πρωταθλητή Γαλλίας και το γεγονός ότι πέρασε τη σεζόν με προβάδισμα από την 1η έως την τελευταία ημέρα.

«Σίγουρα υπάρχει κούραση, υπάρχει όπως κάθε φορά που τελειώνει μια σεζόν. Είναι μακριές, δύσκολες, σκληρές σεζόν. Είναι μια διαφορετική σεζόν σε σύγκριση με αυτές που έχω γνωρίσει πριν. Όμως έχω ακόμα πολλή ενέργεια και επιθυμία. Αυτή την εβδομάδα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την επόμενη σεζόν. Όλοι σκεφτόμαστε την κατάσταση του Σέρχιο (Ρίκο). Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, υπάρχει χρόνος για όλα. Τις μέρες που θα ακολουθήσουν, θα υπάρχει το θέμα της επόμενης σεζόν και θα δούμε τι θα συμβεί. Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Ιγκόρ Τούντορ θα έφευγε. Θα συζητήσω με τη διοίκηση μου τους προσανατολισμούς για την επόμενη σεζόν», συμπλήρωσε.

Ο Γκαλτιέ ξαφνιάστηκε από μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου που τον ρώτησε τι θα ρωτούσε τον εαυτό του αν ήταν εκείνος δημοσιογράφος. Μετά από μια μακρά στιγμή προβληματισμού, είπε: «θα ρωτούσα: Είχες στιγμές ευχαρίστησης και χαράς κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν; Το πλαίσιο είναι διαφορετικό σήμερα, αλλά θα σου απαντούσα: Ναι, πολλή χαρά.»

Φυσικά αναφέρθηκε στον Σέρχιο Ρίκο στέλνοντας «ένα μεγάλο μήνυμα συμπαράστασης από τους παίκτες, τον σύλλογο και τους φιλάθλους» και είπε: «Εκτός γηπέδου, όλες μας οι σκέψεις είναι για τον Σέρχιο. Μόλις είμαστε στο γήπεδο, προσπαθούμε να φέρουμε παιχνιδιάρικες καταστάσεις ώστε οι παίκτες να μπορούν να διώξουν αυτή τη θλίψη, αυτόν τον πόνο που βλέπουν τον φίλο, τον σύντροφό τους να αγωνίζεται για τη ζωή του. Τα νέα από τον Σέρχιο είναι αυτά που μπορείτε να λάβετε μέσω ανακοινώσεων τύπου από το νοσοκομείο της Σεβίλλης. Ο γιατρός μας είναι σε συνεχή επαφή με την οικογένεια και τους ιατρούς γύρω από τον Σέρχιο. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.»

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει γιορτή την κατάκτηση του τίτλου: «Δεν θα γίνει πάρτι, είναι μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Είμαστε όλοι επηρεασμένοι γιατί εξασφαλίσαμε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας το Σάββατο δοκιμάζοντας ένα περισσότερο από οδυνηρό ξύπνημα το πρωί της Κυριακής. Είμαστε όλοι επηρεασμένοι, προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαστε πολύ ενωμένοι στο να στείλουμε πολλή ενέργεια στον Σέρχιο, τη μαμά του, τη γυναίκα του, τους συγγενείς του», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις