ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Το street pole vault event που διοργανώνεται από τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, θα φιλοξενήσει και φέτος κορυφαίους άλτες που θα επιδιώξουν τις μεγάλες “πτήσεις”.

Ο Πολωνός Παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι θα παραβρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο μίτινγκ. Ο αθλητής που έχει ρεκόρ 5.93μ θα προσφέρει πλούσιο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, Άνθονι Αμμιράτι, θα παραβρεθεί στη διοργάνωση για πρώτη φορά. Ο νεαρός πρωταθλητής, που έχει ρεκόρ 5.81μ., είχε κερδίσει πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Κάλι. Όμως, ο Αμμιράτι δεν θα είναι ο μοναδικός Γάλλος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23, Έθαν Κορμόν, θα αγωνιστεί επίσης στο Fly Olympia. O νεαρός Γάλλος, που το 2021 είχε επικρατήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, έχει ρεκόρ 5.82μ.

Παράλληλα, τα αδέλφια Κολέ θα έρθουν ξανά στο μίτινγκ. Ο Τιμπό (5.82μ.) και Ματιέ (5.74μ.) Κολέ, που είχαν αγωνιστεί και πέρυσι στο Fly Olympia, θα συμμετάσχουν στον αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι, ο Τιμπό Κολέ είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς, τον Εμμανουήλ Καραλή θα συμπληρώσει ο Γιάννης Ρίζος. Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ, που έχει ατομικό ρεκόρ 5.60μ., θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση και θα επιδιώξει τα μεγάλα άλματα.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις