ΛΑΚΩΝΙΑ. «Τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα περί σφραγίσματος των συνδέσμων, αποτελούν μέτρα υποκρισίας και όχι ουσίας», τονίζει με νόημα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας. «Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της αθλητικής βίας η Ένωση μας θεωρεί απαραίτητη τη τροποποιηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τόσο σε επίπεδο ουσιαστικού δικαίου όσο και σε δικονομικό επίπεδο προκειμένου να επέλθουν άμεσα αποτελέσματα για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών αθλητικής βίας που τείνουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Στην παρέμβασή της η Ενωση τονίζει ότι είναι αναγκαία η αυστηροποίηση των ποινών σε ομάδες και αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων εντός των αγωνιστικών χώρων και αλλά στους περιβάλλοντες χώρους αυτών.

Σημαντικό ρόλο προς τη θετική κατεύθυνση θα παίξει η άμεση έναρξη εκπαιδευτικών προγραμματων ενημέρωσης στη Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας με τη συμμετοχή ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγων και κοινωνιολόγων) καθώς και αθλητών.

Καταλήγει δε ως εξής: «Θεωρούμε υποχρέωση των Σωματείων-Ενώσεων να καλύψουν δαπάνες για την παρουσία ειδικά εκπαιδευμένου Προσωπικού Ασφαλείας ώστε να τηρηθούν σωστά οι κανόνες και να επιτευχθεί εξάλειψη του φαινομένου (αθλητική βία κ.λ.π.) και φυσικά να αποδεσμευτούν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ουσιαστική αστυνόμευση της ελληνικής επικράτειας. Σε κάθε περίπτωση όμως, που κρίνεται αναγκαία η παρουσια αστυνομικών δυνάμεων για τη λήψη μέτρων κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, από την Ενωση μας προτείνεται οι διατιθέμενοι σε αυτά Αστυνομικοί Υπάλληλοι να αποζημιώνονται με επιβάρυνση της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις