ΠΥΡΓΟΣ. Στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και φέτος η πόλη του Πύργου καθώς εκατοντάδες δρομείς, όλων των ηλικιών από την ευρύτερη περιοχή καθώς και άλλες πόλεις της χώρας, συμμετείχαν στο 2ο Run Πύργος-Κατάκολο. Μια διοργάνωση που όπως αποδεικνύεται ήρθε για να μείνει στην πόλη, να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους και να μεταδώσει τα έντονα συναισθήματα που γεννά ο αθλητισμός.

Την αθλητική δράση διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Πύργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τους αθλητικούς συλλόγους «Γ.Σ Άθληση Πύργου», «Α.Σ Αίολος» και «Νέος Ατρόμητος Λαστείκων», καθώς και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων.

Την εκκίνηση του πρώτου αγώνα, των 13 χλμ έκανε από την πλατεία Τάκη Δόξα (Δικαστηρίων) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους αθλητές, που όπως υπογράμμισε «δίνουν περιεχόμενο στους αθλητικούς θεσμούς που καθιερώσαμε στη θητεία μας. Ευχαριστούμε τους αθλητές της Ηλείας και απ’ όλη την Ελλάδα που βρίσκονται κοντά μας αλλά κυρίως την κοινωνία του Πύργου που έχει αγκαλιάσει αυτούς τους θεσμούς, τους επαγγελματίες, την ΠΔΕ, το Γραφείο εθελοντισμού. Μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμη και αυτός είναι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Πύργου δείχνει ένα νέο πρόσωπο δημιουργώντας πολιτιστικούς και αθλητικούς θεσμούς».

Τους αθλητές καλωσόρισαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Παπαδημητρίου.

Με τρεις διαδρομές

Η διοργάνωση που έδωσε χρώμα και χαρά στην πόλη του Πύργου, επέστρεψε με τρείς διαδρομές και συγκεκριμένα των: 13 χλμ (σημείο εκκίνησης πλατεία Τάκη Δόξα) , 7,5 χλμ. (σημείο εκκίνησης Αγ. Ιωάννης) και 1,5 χλμ για μαθητές με σημείο εκκίνησης το Κατάκολο. Όλες οι διαδρομές είχαν σημείο τερματισμού το Κατάκολο όπου έγιναν οι απονομές των βραβείων.

-Ξεχωριστή στιγμή και συμμετοχή ήταν του Ηλείου, παγκόσμιου πρωταθλητή πάλης U17 Αρίωνα Κολιτσόπουλου, τον οποίο συνεχάρη θερμά ο Δήμαρχος Πύργου.








Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις